Neus legt het bijltje erbij neer

“Je kan niet willen vechten voor een land dat niet wil vechten voor zichzelf. Na vandaag leg ik het bijltje erbij neer”, aldus, Maisha Neus, afgelopen week tijdens de protestactie. De actie werd gevoerd aan de Waterkant en had tot doel de aandacht van de regering te vestigen op de hoge wisselkoers, de verhoogde brandstof en EBS tarieven. Echter was de opkomst lang en ziet de activist het niet meer goed zitten. Volgens haar hebben Surinamers geen echte liefde voor hun land en blijft het meer bij klagen.
‘’Gekeken naar de opkomst van de afgelopen protesten, en de manier waarop zaken er thans uit zien dan lijkt het erop dat ‘zwarte mensen’ de enige zijn, die het voelen. Maar dat is niet waar want onze andere broeders en zusters voelen het ook”, aldus Neus. Neus merkte op dat er nog altijd aan partijloyaliteit wordt gedaan en dat de mensen steevast kijken naar etniciteit, bij het ondersteunen van de protesten. ‘’Mensen komen niet omdat ze misschien niet dezelfde etniciteit hebben‘’, stelde de activist.
Neus zei zich kritisch te blijven opstellen tegen zaken die volgens haar niet goed  gaan. Dit belooft zij te zullen blijven doen  tegen welke partij dan ook. ‘’Je kan pas iets betekenen  als je massa hebt. Maar we merken dat de vakbond zijn eigen belang heeft. Maar ook het bedrijfsleven kijkt  naar eigen belangen. In ieder geval is het duidelijk dat ze hun eigen agenda hebben en die komt niet een ieder ten goede”, aldus Neus.
The post Neus legt het bijltje erbij neer .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname