NDP zal niet inmengen in protestactie

De NDP zal zich politiek niet inmengen in de protestactie die geleid wordt door Team Organic, maar NDP’ers mogen uit hunzelf de demonstraties wel ondersteunen. Dit is een van de aspecten die is besproken tijdens de NDP-hoofdbestuursvergadering gisteren, laten NDP-fractieleider Rabin Parmessar en NDP-assembleelid Stephen Tsang gisteravond laat op het Onafhankelijkheidsplein weten aan Suriname Go.
Tsang legt uit dat de NDP’ers ook burgers zijn en de protesten mogen ondersteunen. Ze zijn ook burgers van het land ongeacht hun politieke kleur. De NDP zal zich niet inmengen in het protest want de trekkers hebben dat duidelijk gemaakt.
Tsang en Parmessar zijn eens met het standpunt van de trekkers van de groep. Ze zijn zelf ook naar het plein getogen om daar waar te nemen wat daar gebeurt. Sommige demonstranten konden niet nalaten om hun misnoegen kenbaar te maken aan de volksvertegenwoordigers.
NDP-parlementariër Stephen Tsang. Beeld: DNA TVTsang en Parmessar zeggen dat er tijdens de hoofdbestuursvergadering ook is gesproken over hoe ze in het parlement worden gemuilkorfd. Ze worden nauwelijks tijd gegeven om te vragen hoe het zit met de verschillende schandalen. Dit is niet goed te spreken. Het reçuzwendelschandaal blijft een heet hangijzer waarover nauwelijks tot geen informatie wordt gegeven. Hetgeen de regering in het parlement presenteert roept juist meer vraagtekens op.
Daniëlle Kom, hoofd van de afdeling Comptabiliteit op het ministerie van Financiën en Planning, heeft sinds haar aanhouding maandag “zo goed als een volmondige verklaring afgelegd”, verneemt de Ware Tijd van bronnen dicht bij het onderzoek.
Enkele verdachten zijn nog voortvluchtig. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat onder meer huizen en auto’s zijn gekocht in samenwerking met de voortvluchtige Mosa Rother. Intussen zijn ook Sergio C., alsmede M.K. en M.K, broer en zus van de hoofdverdachte, in verzekering gesteld. Naar verluidt zouden de familieleden van Kom voordeel hebben genoten van de gestolen gelden, meldt de krant.
Er is voor morgen een NDP-kadermeeting gepland. De situatie waar het land onder gebukt gaat wordt eveneens besproken. De behandeling van de 8 decemberstrafzaak in hoger beroep staat niet op de agenda. De behandeling vangt op 29 juli aan. Beide parlementariërs weten niet waarom de indruk wordt gewekt alsof dat een agendapunt is.