NDP ondersteunt protestactie Team Organic

De NDP zal de protestactie van Team Organic ondersteunen. “We zijn bezig te kijken wanneer ik ‘njeh’ ga zeggen,” liet de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, vanavond weten tijdens de kadermeeting in Ocer. Hij zegt dat de NDP’ers de actie van de trekkers van de groep moeten ondersteunen. Ze ondersteunen als burgers zonder partij tenue.
Als opdracht geeft hij mee dat het protest vreedzaam blijft. Hij heeft moeten vernemen dat er zelfgemaakte bommen worden geconstrueerd om de zaak te doen escaleren. Een moment zal aanbreken wanneer hij ‘njeh’ zal zeggen en er strijd gevoerd zal worden. Dit met als opschrift: “Volg! San psa tap’ a schaakbord.”
Het andersoortige moment zal zijn dat we gaan zeggen dat we ze gaan weghalen met de waarheid. Het gaat volgens hem een moment zijn in de geschiedenis waar er geen onderscheid gemaakt zal worden tussen politieke organisaties, want het gaat om een strijd.
Bouterse gaf verder aan dat de volksgezondheid letterlijk op haar gat ligt. Mensen zijn niet in staat om hun Bazo-kaarten te betalen. Hij haalde aan toen Antoine Brahim de directeur was van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) het ziekenhuis als een van de top ziekeninstellingen voor kinderen werd gezien in het Caribisch gebied. Vandaag aan de dag gaan baby’s dood op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU).
Bouterse vroeg voor een applaus voor de verpleegkundigen. Zij werken onder moeilijke omstandigheden. Ze moeten werken met weinig middelen en apparatuur. Ze zijn bijna onbetaalbaar, merkte Bouterse op. “We willen een vrij land. We willen een land waar je jouw mening mag uiten. We willen een land waar je vredig mag demonstreren,” zei hij. “We willen een land zonder intimidatie, rassenhaat, politieke gevangenen. President a volk e pina wreed,” zei hij.
Volgens hem bestaan de twee jaren uit leugens. Ook wilde men de staat oplichten en Bouterse verwijst daarbij naar naar het Deense bedrijf Hybrid Power System Group (HPSG) met wie de regering een deal had gesloten en daarna nietig heeft moeten verklaren. Hij heeft de kwesties SLM, Sabaku-project en Kronenburg, de paspoortenzwendel en visum zwendel aangehaald.
“We hebben de regering gewaarschuwd voor de desastreuze gevolgen van het IMF. We hebben gevraagd om de koppen bij elkaar te steken, ongeacht ras, kleur en politieke kleur. Gezamenlijk zijn we in staat een programma samen te stellen om in beter vaarwater terecht te komen, is Bouterse van oordeel.