NDP bezorgd over situatie; houdt kaderbijeenkomst

De NDP zegt ernstig bezorgd te zijn over de ontstane situatie in het land. De partij heeft haar structuren opgeroepen voor een kadermeeting zaterdagavond in Ocer. In een persbericht zegt de NDP dat de armoede steeds verder toeneemt, de winkelprijzen blijven stijgen en de gezondheidszorg is zodanig verwaarloosd dat pasgeborenen sterven door gebrekkige zorg.

Het volk lijdt onder de omstandigheden en er heerst grote onzekerheid in de gemeenschap. Er is geen economische ontwikkeling en geen sociale opvang. Ondertussen worden tientallen miljoenen zo gemakkelijk gestolen uit de Centrale Bank. De corruptie is tot extreme hoogte gestegen. De feitelijke situatie is dat het volk verpaupert en de regering is niet bezig met het besturen van het land. Tijd en energie wordt gestoken in onderlinge coalitie verschillen en eigen belang. Dit was de druppel die voor het volk te veel was en de mensen zijn massaal de straat opgegaan.

De intimidatie van kritische en protesterende burgers wordt door de partij gecategoriseerd als een sterke schending van de beginselen van de rechtsstaat. De parlementaire censuur neemt structurele vormen aan waardoor de stem van het volk niet wordt gehoord in het parlement. De NDP onderstreept de rechtvaardigheid om tegen armoede en corruptie te strijden.