NASA’s Hubble ruimtetelescoop ontdekt gouden asteroïde tussen mars en Jupiter

Volgens Fox News, Planetary Science Journal en The Sun hebben NASA’s Hubble-ruimtetelescoop in juni 2019 een zeldzame, zware en enorm waardevolle asteroïde ontdekt genaamd “16 Psyche” in de belangrijkste asteroïdengordel van het zonnestelsel tussen Mars en Jupiter. De ruimterots 16-Psyche is twee keer zo breed als Wales en bevindt zich op ongeveer 230 miljoen mijl (370 miljoen kilometer)van de aarde en meet 140 mijl (226 kilometer).
Experts beweren, dat de asteroïde genaamd ’16 Psyche’ volledig bestaat uit nikkel en metallisch ijzer met een massief gouden kern. De geschatte waarde van de asteroïde kan in de buurt van $ 10.000 miljard liggen.. Onderzoekers van de Arizona State University zeggen, dat Psyche 16 in 1852 werd gevonden door de Italiaanse astronoom Annibale de Gasparis. Men denkt dat hij de asteroïde vernoemd heeft naar de oude Griekse godin van de ziel. 
Asteroïde Psyche heeft wetenschappelijke interesse, omdat het van metaal is gemaakt. Het lijkt te zijn samengesteld uit een van de bouwstenen van het planetenstelsel van de zon en zou aanwijzingen kunnen geven over hoe onze planeet is ontstaan. De asteroïde is hoogstwaarschijnlijk een overlevende van een vroeger bestaande planeet tussen Mars en Jupiter.
Elke wereld die tot nu toe door mensen is verkend (behalve gasreuzenplaneten zoals Jupiter) heeft een oppervlak van ijs of steen of een mengsel van beide. Omdat we de kern van de aarde niet direct kunnen zien of meten, biedt Psyche een uniek venster in de gewelddadige geschiedenis van botsingen en aanwas die de terrestrische planeten hebben gecreëerd.
NASA lanceert een satelliet in augustus 2022 om de asteroïde  te onderzoeken. “Deze missie, ook wel de Discovery Mission genoemd, zal rond 2026 bij Psyche 16 aankomen:  gedurende 21 maanden in een baan om de asteroïde zal het ruimtevaartuig de eigenschappen van 16 Psyche in kaart brengen en bestuderen met behulp van een multispectrale imager, een gammastraal- en neutronen spectrometer, een magnetometer en een radio-instrument (voor zwaartekrachtmeting)”, zegt NASA.
“Het doel van de missie is onder meer om vast te stellen of Psyche inderdaad de kern is van een planeet .” Astronomen op aarde hebben Psyche tot in detail bestudeerd en geloven dat het een beetje de vorm heeft van een aardappel. Twee ruimte mijnbouwbedrijven – gesteund door grote beroemdheden – maken zich op voor een goudkoorts in het zonnestelsel.
H. Raghoebar M.Sc 
Geografen Vereniging Suriname

Gold Floating In Space#isitpossible #16psyche #interestingfacts pic.twitter.com/zpXYkIpszR
— IS IT POSSIBLE (@isitpossibleshw) July 24, 2022