Na 72 jaar wordt VSB geleid door 2 vrouwen

15 Nov, 04:53

Rekha Bissumbhar is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Mervel Kotzebue is ondervoorzitter. VSB verwelkomt voor de eerste maal in haar 72-jarige geschiedenis een eerste vrouwelijke voorzitter en ondervoorzitter. Zij zijn bij enkele kandidaatstelling maandag gekozen voor drie jaar. Bryan Renten heeft de organisatie twee termijnen geleid. Hij heeft zich net als Wilfred Baldew, die ondervoorzitter was, niet meer herkiesbaar gesteld, aangezien zij hun maximale periode volgens de statuten de VSB gediend hebben. 

De VSB heeft zich onder voorzitterschap van Renten in de afgelopen 2 termijnen kunnen profileren als een onmisbare organisatie in de samenleving. Zo is er op vele momenten met de overheid, vakbeweging als diverse partners opgetrokken om belangen van het bedrijfsleven te behartigen, zegt de VSB in een persbericht. “Wij zijn ons er terdege van bewust dat er nog een hoop werk in de publieke sfeer verricht moet worden om het ondernemen in Suriname op het niveau te hebben waar het een stuwende factor is voor duurzame ontwikkeling van ons geliefd land. We zijn eenieder erkentelijk en dankbaar die ons heeft ondersteund in deze nog steeds uitdagende periode”, zegt Renten.

Rekha Bissumbhar is vanaf 2020 directeur Upstream bij Staatsolie N.V. waar zij langer dan 23 jaren werkzaam is. De afgelopen 17 jaren heeft zij met succes gediend in verschillende leidinggevende en management functies. Ook als board member in de Joint Venture Goldpartnerships met de goudmaatschappijen levert zij haar bijdrage. Vanaf 2018 maakt ze deel uit van het VSB bestuur waarbij zij de sectorvertegenwoordiger was van de Oil & Gas Industrie. “Het bedrijfsleven is de motor voor een duurzame ontwikkeling van Suriname”. Met deze woorden start Bissumbhar haar voorzitterschap.

Mervel Kotzebue is vanaf 2017 de General Manager van Integraport Services N.V. (DP World Paramaribo). Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de maritieme industrie en heeft daarvoor ook meer dan 15 jaar diverse managementfuncties bekleed op het gebied Commercie, Transport en Logistiek. Binnen de VSB heeft zij zich actief ingezet in de afgelopen 3@4 jaar als sectorvertegenwoordiger Transport.

Advertenties

Tuesday 15 November
Monday 14 November
Sunday 13 November
Saturday 12 November