MZ en Streekziekenhuis Atjoni gaan samenwerken

23 Jan, 16:50

De Medische Zending (MZ) en het Streekziekenhuis Atjoni (SZA) zijn een samenwerking aangegaan. Deze is bekrachtigd met een intentieverklaring die getekend is door MZ-directeur Herman Jintie en waarnemend directeur Edwin Noordzee van SZA. De twee instellingen willen samen optrekken bij het bieden van zorg met name bij de scholing en inzet van personeel, opname en behandeling van patiënten van het gebied, de mobiele dienstverlening met name inzet van ambulances bij ongevallen, laboratoria- en apotheekdiensten.

“Het gaat bij deze om de eerste- en de tweedelijnszorg. MZ zal in haar doorverwijsbeleid zoveel als mogelijk gebruik maken van de diensten van SZA voor zover die de specialisatie beschikt”, zegt Jintie. Door de samenwerking kunnen patiënten in de omliggende streken, die specialistische ziekenhuiszorg nodig hebben, nu makkelijk worden doorverwezen naar het ziekenhuis waardoor kosten voor de patiënt, de familie en MZ worden geminimaliseerd. De populatie aan de Boven Suriname en de wooneenheden aan de Afobakaweg kunnen nu ook gebruik maken van de specialistische zorg die het ziekenhuis zal aanbieden. 

De intentie verklaring moet binnen niet al te lange tijd leiden tot een concreet samenwerkingsverband. De ondertekening vond plaats in het streekziekenhuis Atjoni in het district Sipaliwini in het bijzijn van het lokaal personeel van SZA en MZ.

Advertenties

Monday 23 January
Sunday 22 January
Saturday 21 January