Myenty Abena maakt overstap naar Ferencváros

door Terence Oosterwolde
PARAMARIBO — De Surinaamse voetbalinternational Myenty Abena is de nieuwste aanwinst van Ferencvárosi Torna Club, mondiaal bekend als Ferencváros. Het inlijven van de verdediger werd bevestigd op de socialemediakanalen van de Hongaarse club. “Welcome to the Fradi family Myenty Abena”, werd er geschreven bij een van de voetballer en zijn gezin.
In een videoboodschap, eveneens op de accounts van Ferencváros, zegt Abena dat hij blij is met zijn nieuwe club. “Ik kijk ernaar uit te spelen in dit geweldige stadion (Groupama Arena, … red.), om het samen te doen, omdat je het op het veld niet in je eentje kan doen. Ik zal alles geven voor deze club”, belooft hij.

‘’Ik kijk ernaar uit om het samen te doen, omdat je het op het veld niet in je eentje kan doen”

Ferencváros is momenteel koploper in de Nemzeti Bajnokság I (NB I), de topklasse van het Hongaarse voetbal. Op zijn eigen account heeft Abena een geplaatst waar hij het contract tekent. “Een nieuw hoofdstuk”, schrijft hij onder meer daarbij. Diverse Natio-internationals en andere voetballers hebben daarop gereageerd.
Eerder had de verdediger met een compilatievideo officieel afscheid genomen van SK Slovan Bratislava, de nummer 1 van Slowakije. “Er is nooit een juist moment om afscheid te nemen, maar vandaag is dat moment er voor mij.”
Hij wenst zijn teamgenoten het beste in het voetbal én het leven en bedankt ook de fans die hem hebben ondersteund. “Ik maakte deel uit van een team dat geschiedenis schreef. Zoveel herinneringen gemaakt … het was legendarisch en het was puur. Thank you Slovan.”
Natio-international Myenty Abena tijdens de training daags voor de Concacaf Nations League-wedstrijd in en tegen Mexico. [: Terence Oosterwolde]