Muzikanten geven terug aan Brokopondo

door Shanavon Arsomedjo
PARAMARIBO — “Als muzikant zou je om de zoveel tijd iets terug kunnen geven aan bijvoorbeeld de omgeving waar je bent gestart met je carrière of gewoon voor een sociaal doel. We maken het heel jaar door geld met muziek, al hoeveel het dan ook is. Dus zou het goed zijn om als dank terug te geven aan de gemeenschap”, zegt G-Boss van de organisatie Talent Outreach. Daarom heeft de producer en muzikant gemeend om op 29 juli samen met andere artiesten een benefietconcert te houden.
Alhoewel de toegang gratis zal zijn, is iedereen vrij om een financiele donatie te doen aan de poort. Deze zal geschonken worden aan de bewoners van Brokopondo. Dit district is niet alleen door toedoen van Covid veel in het nieuws gekomen, maar de bewoners hebben ook te kampen gehad met hevige wateroverlast. Talent Outreach heeft besloten om in samenwerking met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken een give back te doen.  

“Het is niet oke dat artiesten in deze dure tijd pro deo hun ding komen doen”

Veel artiesten hebben toegezegd deel te zijn van de line-up voor dit concert. Met hen is afgesproken dat zij zullen performen tegen een veel lager bedrag dan zij normaal vragen voor een optreden. “Het is niet oke dat artiesten in deze dure tijd pro deo hun ding komen doen. Een ieder heeft zijn bedrag doorgespeeld en in goed onderhoud met de artiest zijn we tot een gereduceerd bedrag gekomen.”
De artiesten en muziekformaties die deel zijn van de line-up zijn Newstyle, Marcha Djoe, LG, Effe Anders en Chemelda. Maar ook Maddog, Succes Band, OG Sensation, Jackson Blaai, Wanede en Snaipa zijn van de partij. Homie fa Block, Repsen T, The Myztikals, Del, Seasonband en Dj Timo hebben ook toegezegd daar te zullen zijn. Dj Djomar, MC Vuure en TNB zijn niet uitgesloten. De main act is MaadnBad Psycho.
De mensen die het concert gaan bezoeken, zullen niet alleen geven. Iedereen die een bijdrage vanaf SRD 50 geeft, komt in aanmerking om een 18 karaats gouden oorbelset te winnen. Is de bijdrage SRD 100 of hoger, dan kan een iPhone13 gewonnen worden. De organisatie hoopt hiermee genoeg mensen op te trommelen om dit benefietconcert bij Live Entertainment Center bij te wonen.