Muziekformatie Sonic richt zich nu veel op medleys

Tekst Steven Seedo
PARAMARIBO — “Voor ons is het leuker medleys te spelen in plaats van steeds losse nummers, omdat het zeker bijdraagt om de sfeer te verhogen en erin te houden.” De allround muziekformatie Sonic staat nu bekend om gezellige medleys, waarvan intussen veertien zijn uitgebracht. Het begon met de ‘Sa w’e tai’-medley’.
Bandleider tevens drummer Ornyl Malone heeft een simpele verklaring voor de ingeslagen weg. “Je komt er niet onderuit op feesten, omdat je zo meerdere bekende nummers aan één speelt. Dat slaat zeker aan, gezien de vele goede reacties vanuit het publiek en de mensen op de dansvloer”, legt hij uit. Naast een zeer gevarieerd muziekrepertoire bestaande uit covers van zouk, merengue, soca, dance classics, jawa, hindi, kaseko, salsa, bachata, dancehall en reggae, speelt Sonic ook veel eigen composities.

“Ik ben ervan overtuigd dat hij door zijn goede daden, zijn dienstbaarheid, maar vooral zijn positieve goedlachse verschijning altijd in onze herinnering zal blijven voortleven”
bandleider Ornyl Malone
In verband met Srefidensi is de ‘Sapatiya kaseko medley’ uitgebracht. “Met een knipoog naar Oom Max (Nijman, …red.), Lieve Hugo en The Twinkle Stars luiden wij de Srefidensiperiode in”, zegt Malone. Voorzangeres Stephanie Rasmali-Nunes is ook fan geweest van de overleden legendarische Sranan soulzanger Max Nijman. “Hij heeft goede muziek met betekenisvolle lyrics”, meent ze.
Volgeboekt
Het gaat volgens de bandleider goed met Sonic. De allround muziekformatie, die momenteel druk bezig is de laatste hand te leggen aan haar jaarlijkse kerstsong, heeft een druk schema. “We zijn al volgeboekt voor dit jaar en hebben zelfs veel mensen rondom de jaarwisseling moeten teleurstellen. Tussen al die drukte proberen we nog aan onze muziekproducties te werken om de fans regelmatig entertainment te bieden.” De kerstsong ‘Na Swit’ Dey’ moet begin december uitkomen.
Sonic treedt in deze periode van het jaar vooral op bij huisfeesten en huwelijken. Over het buitenland zegt Malone dat er vraag is uit Nederland, de Verenigde Staten en de (Nederlandse) Antillen, maar dat toeren er momenteel niet in zit. “We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden om een blijvende, goede indruk achter te laten als we eenmaal de stap doen. Daarom ook die bewuste keus om nog niet op die aanbiedingen in te gaan.”
Nieuwe bandleden
Met bassist Cheyenne Tjon A Pauw heeft Sonic niet alleen een publiekstrekker, maar ook een goede aanwinst binnengehaald. Het is sinds de oprichting van de allround muziekformatie een streven geweest om meer vrouwen achter diverse instrumenten te hebben.
“Ze is flexibel en een keiharde werker die sinds haar intrede in de band duidelijk haar mannetje weten te staan. Cheyenne heeft altijd  keurig haar muziekpartijen uitgewerkt en vormt met de drums de solide ‘drum and bass’-basis. Ze is een echte no-nonsense persoon en daardoor een heel functionele muzikant die zich snel en makkelijk heeft weten aan te passen. De klik met de overige muzikanten was er heel snel.”
Grote inspiratiebron
Tjon A Pauw zit ook in het management van de band. Ze doet de planning, financiën en zorgt voor de entourage en uitstraling. Sonic is ook aangesterkt met Rochiér Djoeneri als nieuwe vocalist. Zijn grote inspiratiebron is de zanger Isje Ralim, met wie hij enkele shows in Nederland had. Djoenari maakte ook deel uit de muziekformatie The Rhyntjan’s.
De muziekformatie valt onder de stichting Sonic 597. Belangrijke doelen zijn het ontwikkelen en stimuleren van talent, bieden van een multifunctioneel platform, aangaan van nationale en internationale samenwerkingen, mensen op een gezellige manier entertainen en zo ook Suriname op een positieve manier uit te dragen.