Mustapha: ‘Nog geen reactie van Suriname op visvergunningen’

De Guyanese minister van Landbouw, Zulfikar Mustapha, heeft gisteren tegenover Guyanese media verklaart, dat hij nog steeds op een reactie van Suriname wacht, over de afgifte van de beloofde visvergunningen aan Guyanezen. Volgens Mustapha heeft hij tot nog toe geen reactie van de Surinaamse autoriteiten gekregen op de recente correspondentie van de Guyanese regering. De Guyanese regering heeft onlangs in een verklaring, de intimidatie door Suriname van Guyanese vissers in de Surinaamse wateren, veroordeeld.
Ofschoon Mustapha nog naar een reactie van Suriname uitkijkt, verzekerde hij de vissers die hun handel in Surinaamse wateren uitoefenen, dat ze de volledige steun van de Guyanese regering hebben. Mustapha zei dat een resolutie over de afgifte van Surinaamse visvergunningen wordt voortgezet.
Mustapha: ‘’Ik heb nog niets gehoord. Ik hoop dat we een overeenkomst kunnen sluiten, want we werken eraan om een ​​overeenkomst te tekenen om deze vergunningen voor onze vissers te krijgen. Ook vechten we nog steeds tegen de zaak en ik hoop dat we snel een oplossing kunnen krijgen. We blijven toezicht houden op de zaak en we zullen ertegen blijven vechten.‘’ Indien de beloofde visvergunningen worden verstrekt, kunnen de Guyanese vissers volgens Mustapha, hun activiteiten in de Surinaamse wateren uitoefenen. Het huren van een vergunning zal tot het verleden gaan behoren.
Volgens Mustapha wacht Guyana slechts op een akkoord van Suriname. ‘’We wachten op hen om de vergunningen af ​​te geven. We hebben alle informatie ingediend waar ze om vroegen‘’, voerde Mustapha aan. Enkele weken geleden heeft de Guyanese regering Suriname opgeroepen haar belofte aan de Guyanese vissers met betrekking tot de afgifte van deze vergunningen na te komen. In een verklaring stelde de Guyanese regering, dat de beloofde vergunningen sinds 1 januari 2022 beschikbaar hadden moeten zijn. Dit was volgens Guyana,  het afgesproken tijdstip tussen de beide landen.
The post Mustapha: ‘Nog geen reactie van Suriname op visvergunningen’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname