Moordverdachte die ex-vriendin om het leven bracht aangehouden

PARAMARIBO —Het Regiobijstandsteam Midden van de politie heeft donderdag de 47-jarige verdachte Clifford S. op zijn woonadres in het distrikt Para aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 44-jarige ex-vriendin, Lucretia Rosewijn, met messteken om het leven te hebben gebracht.
Het lichaam van het slachtoffer is woensdag in de garage van een woning op het PWB-project aangetroffen door de politie van Houttuin nadat die gealarmeerd was door buurtbewoners die de vrouw om hulp hoorden schreeuwen. De verdachte heeft sierstenen van de bergruimte van de woning kapotgeslagen en door de ontstane opening zich toegang tot de woning verschaft waar hij zijn ex-vriendin gewapend met het scherp voorwerp opwachtte en de fatale steken toebracht.
Bij een ingesteld onderzoek werd een lange broek van de verdachte met zijn ID-kaart en het scherp voorwerp met bloedsporen aangetroffen en in beslag genomen. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Volgens familieleden van Lucretia had zij reeds vier maanden een einde gebracht aan de relatie en kreeg steeds last van haar ex-vriend.
Het lichaam is voor obductie in beslag genomen en na afstemming met het Openbaar Ministerie is S. is in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is met het onderzoek belast.