Minister Ramdin: Achaibersing hoeft niet met ontslag

Voor minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is het belangrijk dat er grondig wordt nagegaan of er al eerder gelden middels valse betaalopdrachten, zijn verdwenen bij de Centrale Bank van Suriname. Daarnaast hoeft minister Armand Achaibersing niet op non-actief gesteld te worden tijdens het onderzoek, zegt Ramdin.
Als een minister afwezig is kan die niet verantwoordelijk gesteld worden voor wat er is misgegaan, benadrukt de BIBIS-topman. Voor nu moet het onderzoek uitwijzen wat er werkelijk gebeurd is en hoe dat heeft kunnen gebeuren. Er wordt alles aan gedaan om dit opgelost te krijgen.
De huidige ontwikkelingen in Suriname zullen weinig impact hebben op de gesprekken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Minister Ramdin zegt dat alles goed verloopt tot nu toe. “Er worden dagelijks gesprekken gevoerd. Als het goed is moeten wij in september de volgende tranche krijgen van het IMF.”
Volgens de bewindsman werkt de regering er hard aan om zaken op orde te stellen. Ramdin geeft aan dat frauduleuze handelingen niet alleen in Suriname plaatsvinden, maar in de hele wereld. De wereld kijkt naar Suriname en ook de stappen die genomen zullen worden ter bescherming van de democratie.