Minister Kuldipsingh uitgejouwd

De groep ontevreden burgers die vandaag zich had verzameld bij de Nieuwe Haven is niet tevreden met het antwoord van minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Kuldipsingh werd op gegeven moment uitgejouwd door de demonstranten toen ze weer het gebouw van het ministerie binnenliep.
De groep was bij het ministerie van EZ om rekenschap te vragen over de stijgende brandstofprijzen. Kuldipsingh gaf aan dat het vaststellen van de brandstofprijzen een aangelegenheid is van het ministerie van Financiën en Planning.
Met betrekking tot de stijgende winkelprijzen in het binnenland, zegt ze dat het ministerie zijn werk doet en er veel calamiteiten zijn ontdekt in het binnenland. “We zijn bezig ons prijsbeleid anders uit te voeren”, benadrukt de bewindsvrouw. Afgelopen week heeft zij het meldingsbesluit bekendgemaakt.
Foto: Suriname GoNadat de betogers geen wenselijke antwoorden kregen, zijn ze richting het Onafhankelijkheidsplein gegaan. De bedoeling is dat ze naar het gebouw van De Nationale Assemblee gaan. De groep die zich bij de Nieuwe Haven verzamelde werd ondersteund door de verpleegkundigen van ‘s Lands Hospitaal die momenteel ook in actie zijn.
Verschillende trekkers spraken de groep toe. Zo gaf Raoul Hellings te kennen dat hij al vijf jaar nieuwe werkkledij noch schoeisel heeft gekregen.