Minister Abiamofo bespreekt voorstellen herstructurering EBS

Onder leiding van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is afgelopen week een meeting gehouden, waarbij twee modellen voor de herstructurering van de Energiebedrijven Suriname (EBS) zijn voorgesteld en bediscussieerd. De modellen zijn afkomstig van het EBS Crisisteam (ECT), ressorterende onder het Kabinet van de President en de directie van EBS.
De opzet van de nieuwe organisatiestructuur heeft te maken met het beter beheersbaar maken van de aandachtsgebieden van het energiebedrijf. Nadat de voorstellen zijn gepresenteerd en bediscussieerd is het de bedoeling dat president Chan Santokhi wordt geïnformeerd en geadviseerd over het gemeenschappelijk besluit dat bereikt is.
Aan deze meeting participeerden ook de EBS-directeur Marcel Eindhoven, algemeen directeur van NH, Thelma Douglas, de voorzitter van de bond van EBS, Steve Geerlings, financieel directeur bij EBS, Ismanto Adna, Viren Adiodja namens het ministerie van Financiën en Planning, Richel Apinsa van het presidentiele EBS Crisisteam (ECT). ECT-voorzitter Samuel Mehairjan en het lid Roël Anijs hebben de meeting virtueel bijgewoond.