Mensen met hybrideimmuniteit hebben grotere bescherming tegen Covid-19

Een onderzoek uitgevoerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)  heeft onlangs aangetoond, dat een persoon met een hybride immuniteit, minder dan 95% kans heeft om een ernstige Covid-infectie te ontwikkelen, in vergelijking met degenen die niet gevaccineerd en niet geïnfecteerd zijn. Volgens het onderzoek bieden eerdere coronavirusinfecties en hybride immuniteit beide een grotere en duurzamere bescherming tegen de omicron-variant, dan vaccinatie alleen.
“Individuen met een hybride immuniteit hadden de hoogste mate en duurzaamheid van bescherming tegen alle uitkomsten; bescherming tegen ernstige ziekten bleef hoger dan 95% tot het einde van de beschikbare follow-up na 11 maanden na hybride immuniteit met primaire serievaccinatie en 4 maanden na hybride immuniteit met boostervaccinatie”, aldus de WHO.
Ze merkte op dat afnemende bescherming voor zowel infectie-geïnduceerde als vaccin-geïnduceerde immuniteit tegen Covid nog steeds een punt van zorg is. Op individueel niveau kunnen deze resultaten worden gecombineerd met kennis van iemands infectie- en vaccinatiegeschiedenis. Volgens het onderzoek kan een vertraging van 6 maanden in een boosterdosis, gerechtvaardigd zijn na de laatste infectie of vaccinatie voor personen met een bekende voorgeschiedenis van eerdere infectie en volledige primaire serievaccinatie.
The post Mensen met hybrideimmuniteit hebben grotere bescherming tegen Covid-19 .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname