Melkcentrale past prijzen aan

Producten vanaf vandaag duurder
“Wij hebben het heel lang volgehouden, maar op een gegeven moment had ik geen keus meer dan de prijzen van de producten aan te passen”, zegt de directeur van De Melkcentrale N.V. (MCP), Dewkoemar Sitaram, tegenover de media. De prijzen van de producten worden met ingang van 23 september aangepast.
Sitaram benadrukte, dat de vorige prijsaanpassing in maart heeft plaatsgevonden. Volgens hem zijn de kostprijzen sindsdien weer verhoogd. “De energietarieven en brandstofprijzen zijn omhoog gegaan. De koers is omhoog geschoten. Letterlijk alles is duurder en omhoog gegaan, dus ik moest de prijzen aanpassen.”
Sitaram zegt dat de medewerkers niet meer uitkomen met hun salaris en naar een verhoging vragen. “Als ik de prijzen niet zou aanpassen, zou ik de rekeningen en de arbeiders niet kunnen betalen.”
Volgens Sitaram zal door de aangepaste prijzen de verkoop minder worden, omdat de waarde van de Surinaamse munteenheid is gedaald. ‘’De klanten zullen in ieder geval dan minder inkopen doen.’’
Sitaram deelt mee, dat de prijs van 1 liter volle melk (SRD 17,50) ongewijzigd blijft, maar de prijzen van de andere producten zijn verhoogd.
The post Melkcentrale past prijzen aan .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname