Meisjes U-12 tennisteam buigt hoofd voor Grenada en Trinidad

Het meisjes U-12 tennisteam heeft zijn winnende start tijdens de ITF/COTECC teamcompetitie in Trinidad geen vervolg kunnen geven. Zij moesten op dag 2 en 3 hun meerdere erkennen in respectievelijk Grenada en het eerste team van het gastland. Tegen Grenada werd met 1-2 verloren. De nummer drie gerangschikte Romy Pigot opende in het enkelspel. Ondanks de vele zenuwen wist de Surinaamse haar tegenstander tot een beslissende derde set te dwingen.
“Het werd een lange drie setter,” aldus coach Yabil Ouattara. Jammer genoeg moest Pigot het hoofd buigen. De eilander pakte de eerste set door met 6-4 te zegevieren, waarna de Surinaamse sterk terugkwam en set twee met 6-4 won. In de beslissende derde set bleek de tegenstander beter en won die met 6-2.
De nummer twee gerangschikte Cybelle Ferrier speelde hierna beheerst op weg naar een 6-3 en 6-2 overwinning. Zij trok daarmee de stand tussen de landen in evenwicht, waardoor het dubbelspel de doorslag zou moeten brengen. Kayla Currie en Ferrier werden aan elkaar gekoppeld om de eer van Suriname hoog te houden. Echter verliep het niet naar wens, Naar verluidt werden er veel fouten gemaakt, waardoor er in handen van de tegenstander werd gespeeld. Het Surinaamse duo verloor met 2-6 en 3-6.
Speeldag 3Trinidad bleek een maatje groter op dag 3. Het gastland won alle ontmoetingen (enkel 2x) en (dubbel). Ferrier was als eerst aan de beurt en streed tot het einde. De Surinaamse verloor uiteindelijk met 0-6 en 1-6. Volgens Ouattara geeft de eindstand niet echt de werkelijkheid van het spel weer, “omdat zij meer dan elf keer advantage hebben gespeeld. De kans om te winnen zat er dus telkens in.” De oefenmeester merkte groei in zowel spel als mentaliteit van Ferrier.
Currie ging onderuit met 2-6 en 1-6. Zij stond tegenover een sterke tegenstander die naar zeggen van Ouattara het beste tennis uit Currie haalde. Trinidad stelde met deze overwinning de zege veilig en was de dubbelpartij meer van administratieve waarde.
Ferrier en Pigot verkochten hun huid duur. Ouattara zegt desgevraagd dat het een mooie en spannende wedstrijd is geworden. “De meiden hadden ook echt plezier samen op het veld. Zij voelden zelf aan dat er een overwinning mogelijk was.” Uiteindelijk wonnen de Trinidianen met 6-4 en 6-3.