Man (39) verdacht van mishandeling en bedreiging van vrouw, omdat zij niet met hem wil trouwen

De recherche van Regio Paramaribo van het Korps Politie Suriname heeft op zaterdag 21 januari de 39-jarige verdachte S.R. voor mishandeling, bedreiging en verduistering aangehouden.
De vrouw T.D. had op vrijdag 20 januari aangifte gedaan van deze gepleegde strafbare feiten bij de recherche van Regio Paramaribo. Volgens haar had ze ongeveer een jaar een liefdesrelatie met de verdachte. 
Vier maanden geleden vroeg de verdachte haar ten huwelijk, maar zij weigerde zijn verzoek. Vanaf dat moment werd T.D. door de man bedreigd en mishandeld. De verdachte zette met geweld een vuistvuurwapen in haar mond en haar sieraden, een lasmachine en een perceelkaart werden onder druk door de verdachte weggenomen. Verder nam hij het voertuig van de vrouw weg, onder het mom dat hij deze naar een monteur zou brengen. De vrouw zag haar auto echter niet meer terug..
Na informatie te hebben uitgewerkt zijn de auto, de lasmachine en de perceelkaart teruggevonden bij één van de woningen van de verdachte in het ressort de Nieuwe Grond. Het vuistvuurwapen waarmee T.D. is bedreigd, is nog niet terecht.
De auto van de vrouw bleek al te zijn overgeschreven op naam van de vrouw van de verdachte, waarmee hij reeds drie jaren is getrouwd.
Uit het verdere politieonderzoek en uit camerabeelden is gebleken, dat de moeder van de verdachte de gouden halsketting van T.D. droeg. De moeder van de verdachte gaf de politie te kennen, dat zij de sieraden als cadeau had gekregen van haar zoon.
Na te zijn voorgeleid is de verdachte na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.