Man (34) opgepakt die vuistvuurwapen had ‘voor zijn eigen veiligheid’

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben zaterdag 21 januari de 34-jarige verdachte J.B. tijdens een surveillance aangehouden, die in zijn bezit een vuistvuurwapen met vijf scherpe patronen had.
In het kader van het “Zero Tolerance” beleid, dat onlangs door de politie is afgekondigd, worden er momenteel door de politie verhoogde surveillances uitgevoerd in de verschillende ressorten in Paramaribo en districten. 
Tijdens de surveillance van het RBTP op zaterdag 21 januari in de omgeving van Ephraimzegen werd voor een winkel ter hoogte van de Badoellaweg de aandacht van de politie getrokken door een groep mannen. Bij het zien van de politieauto gedroegen de mannen  zich verdacht. Aangezien de mannen niet konden aangeven waarom ze daar waren, werden zij gecontroleerd. Bij die gelegenheid werden op de verdachte het vuistvuurwapen en de 5 scherpe patronen aangetroffen en inbeslaggenomen. Volgens de verdachte was het vuistvuurwapen voor zijn eigen veiligheid.
De man werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo voor verder onderzoek en is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.