Mackoe in vrijheid gesteld

Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend de 58-jarige verdachte Gordon Mac-Donald meer bekend als ‘Mackoe’ bij de voorgeleiding op parket in vrijheid gesteld. Hij werd op vrijdag 20 januari door het Regio Bijstandsteam Paramaribo aangehouden.
De man wordt ervan verdacht op woensdag 18 januari in een voicebericht, dat via sociale media viraal ging, president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, ministers, first lady Mellisa Santokhi, gezagdragers, VHP-kopstukken en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar te hebben beledigd.
Ook zou hij ze met de dood hebben bedreigd en de gemeenschap hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit dan wel gewelddadig optreden tegen de overheid.
Advocaat Derrick Veira die Mackoe rechtsbijstand verleent had sedert zijn aanhouding aangegeven dat de inverzekeringstelling niet rechtmatig was. Hij had op basis hiervan de rechter een verzoek gedaan om zijn cliënt in vrijheid te stellen. De advocaat stelde dat Mackoe niet aangerekend kan worden voor uitspraken die reeds vorig jaar zijn gedaan en waarvoor hij publiekelijk zijn verontschuldigingen had aangeboden. Op basis van deze aangehaalde argumenten heeft het OM de verdachte vandaag in vrijheid gesteld.