Londense politie verwacht na serieverkrachter meer foute agenten te ontmaskeren

De Londense politie verwacht in de komende maanden wekelijks twee tot drie agenten voor de rechtbank te slepen vanwege allerlei soorten misdrijven, zegt politiecommissaris Mark Rowley tegen BBC News.
Alle medewerkers van het Londense politiekorps Metropolitan Police worden momenteel gecontroleerd, nadat bekend was geworden dat er een serieverkrachter in het korps actief was.
Volgens Rowley maakten meer agenten zich schuldig aan misdrijven tegen vrouwen en meisjes, waaronder huiselijk geweld en zedendelicten. “Dit is nog maar het topje van de ijsberg, maar er zullen er meer aan de oppervlakte komen”, zei Rowley.
Rowley verwees naar een andere zaak die dinsdag in het nieuws kwam. Toen bekende een medewerker dat hij op een school seksuele misdrijven had gepleegd bij meisjes in de leeftijd van dertien tot vijftien jaar. Zo had hij onzedelijke foto’s genomen van een kind en gesprekken over seks gevoerd met een ander.
De politie heeft excuses aangeboden voor de misdrijven die aan het licht zijn gekomen. In de zaak van de serieverkrachter wordt op 6 februari uitspraak verwacht.