Livo krijgt Yellow Birds weer op de knieën

Tekst en beeld John Zaalman
PARAMARIBO — Livo is ook in de derde confrontatie in de reguliere mannenhoofdklassecompetitie van de Surinaamse Volleybalbond als winnaar uit de bus gekomen tegen Yellow Birds. De titelpretendent won de enerverende partij zaterdagavond in de Amos Sporthal met 3-1 (25-20, 20-25, 25-23, 25-23) van de oud-kampioen.

Lionel Nabibaks keek na afloop in gesprek met terug op een “lekkere partij. Jammer voor het verlies van de tweede set. De opdrachten zijn voor 85 procent uitgevoerd”, meende de coach van Livo. “We hadden gerekend op Gino Naarden, maar hopen dat hij erbij is in de play-off.”De oud-international van Suriname, die zijn opwachting na jaren terug in eigen land in de vorige partij tegen de Scholen Volleybalvereniging (SVV) maakte, had naar zeggen van Fernando Rigters van de opponent “andere verplichtingen.”

ADVERTISEMENT

 “Ik had Roberto Joval (uitlandig,.. red.) ook niet ter beschikking, maar dat deed er niet toe. Het kon beide kanten opgaan”, onderstreepte de Yellow Birds-oefenmeester, die verder aangaf dat het duel van administratieve waarde was.
Schoonheidsfouten
“We hebben dingen uitgeprobeerd, maar wilden ook heel graag winnen.” Zijn ploeg leek in de vierde set na een 23-20 voorsprong goed op weg een tiebreaker van de ploeg uit Livorno en omgeving af te dwingen. “Schoonheidsfouten, gekke ballen en het wegvallen van de pass hebben ons gekild.”
José Tammenga (9) vangt de bal op voor Gideon tegen SVV Rigters is verder van mening dat zijn spelers zichzelf onnodig onder druk plaatsten. “We hadden al twee duels van Livo verloren en deze keer had het echt beide kanten kunnen opgaan.” Nabibaks: “Als het zo doorgaat krijgen we een andere finale.” Zijn ploeg is lijstaanvoerder en zal zo te zien in de halve finale uitkomen tegen SVV. Titelverdediger Yelyco en rivaal Yellow Birds zullen de andere halve finaleserie tegen elkaar spelen. Deze twee ploegen hebben de afgelopen tien jaren steeds de eindstrijd gespeeld.
Goede vooruitzichten
Gideon behaalde bij de vrouwen eveneens een clean-sweep in de regular season op SVV door deze keer in straight sets (27-25, 25-18, 27-25) te triomferen. “Er zijn goede vooruitzichten waar te nemen”, merkte Gideon-coach Dieter Tammenga op. “We zijn van 3-2 en 3-1 zeges gegaan naar 3-0 dus het ziet er goed uit.”
“De jeugdigen snappen het spel ook beter. Het gaat de goede kant op. We kijken nu uit naar de play-off”, aldus de coach van de semikampioen van 2022. Claudius Straal daarentegen schoof zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. “Het leek alsof mijn speelsters op cruciale momenten een blackout kregen”, uitte Straal zich.
Zijn play-offkansen staan naar zijn zeggen nog recht overeind. “Het is nog haalbaar als we met 3-0 kunnen winnen van Yellow Birds en Condor ook te pakken kunnen krijgen. De cruciale fouten hebben ons vanavond genekt”, aldus de topman van SVV.