Leo Brunswijk zal één functie behouden

“Lobi Srananman, zoals ik heb beloofd aan het volk, zal dat ook gebeuren. In goed overleg is besloten dat Leo Brunswijk slechts één positie behoudt, al de overige functies binnen de staatsbedrijven zal hij neerlegen. Het proces hiertoe is vandaag al ingezet. Leve de democratie en de stem van het volk”, aldus vicepresident Ronnie Brunswijk op zijn Facebookpagina. De vicepresident heeft gisteren in het radioprogramma ABC Aktueel verklaard, dat het proces is ingezet, waarbij de functies van zijn broer, Leo Brunswijk, ingetrokken zullen worden.
Dit, omdat er al geruime tijd veel kritiek is vanuit de gemeenschap, dat Leo Brunswijk verschillende functies bekleedt.
Vervolgens stelde Brunswijk, dat zijn broer bereid is, slechts één functie te behouden, vernomen wordt dat hij in de raad van Staatsolie blijft. Volgens Brunswijk is het verstandiger in dialoog te gaan met de organisatoren en demonstranten van de protestactie. ”Als je niet in dialoog gaat, hoe gaan we dan weten wat de eisen zijn. De concrete eisen die je hebt, moeten we eerst op tafel brengen.Als ze redelijk zijn, gaan we daaraan serieus werken. Als je staakt en ik niet weet waarover het gaat, is het moeilijk voor mij”, aldus Brunswijk.
De vicepresident zegt, dat de regering voor het pad van dialoog kiest. ‘’Het is hun democratisch recht om vreedzaam op straat te komen. Zolang het vreedzaam is, hebben we geen bezwaar daartegen, maar de regering wil horen wat de grieven van de demonstranten zijn, om daaraan te werken.’’
De vicepresident is blij met het optreden van president Santokhi. Hij benadrukte dat de president altijd bereid is te praten, als het gaat om het optreden van zijn eigen mensen en stelde, dat hij achter de president staat, ongeacht welke situatie zich voordoet.
The post Leo Brunswijk zal één functie behouden .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname