Leo Brunswijk wordt genoemd als mogelijke opvolger minister Amoksi

Leo Brunswijk, de broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, wordt genoemd als mogelijke opvolger van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Hiervan is echter nog geen officiële bevestiging gekomen. Dave van Aerde, een van de trekkers van Organic Movement, zei vandaag dat hij de naam van Brunswijk ook heeft gehoord als mogelijke nieuwe justitieminister.
Vicepresident Brunswijk heeft laatst tijdens het protest gezegd dat hij de eis van Organic, om zijn broer Leo zijn functies te ontnemen, zal inwilligen. Donderdag zei de vicepresident dat zijn broer slechts één functie gaat behouden. Het proces hiertoe is vandaag al ingezet, stond op de Facebookpagina van de vicepresident.
Gisteren heeft Organic president Chan Santokhi formeel geïnformeerd over de eisen die ingewilligd moeten worden alvorens in dialoog te willen treden. Het per direct terugdraaien van alle “Friends & Family” benoemingen, nevenfuncties en dubbele salarissen, is een van de eisen van Organic.
Gisteren kondigde president Santokhi op een persconferentie aan dat hij zijn kabinet gaat reshuffelen. Over een week moeten de coalitiepartners met voorstellen komen.