Lamlegging schoolvervoer opgeheven

De voorzitter van de Organisatie van Bus en Boothouders in Suriname (OBS), Antonius Pokie, gaf in gesprek met de krant aan dat door het uitblijven van de betaling over de maand december het schoolvervoer gedeeltelijk is lamgelegd. Volgens Pokie hebben de bus en boothouders de gelden over de maand december niet ontvangen, waardoor ze het schoolvervoer niet kunnen continueren.
Echter werden de gelden gisteren nog overgemaakt, waardoor het schoolvervoer kon worden opgepakt. De voorzitter benadrukte dat het niet ging om een actie, maar dat de mensen geen middelen meer hadden om voor te schieten. Hierdoor was er volgens Pokie geen andere keus dan de vervoersmiddelen thuis te houden. Ook onderhoud kon niet geschieden volgens de voorzitter.
Pokie wist te vertellen dat de gelden moeten worden overgemaakt vanuit het ministerie van Onderwijs.
Echter moet deze de gelden krijgen vanuit Financiën. De voorzitter zegt te snappen dat Onderwijs de middelen wilt storten voor den tiende van de nieuwe maand, zoals is overgekomen, echter hebben ze de middelen daartoe ook niet. Pokie verklaart daarentegen ook te snappen dat de bus en boothouders daarmee geen rekening kunnen houden.
The post Lamlegging schoolvervoer opgeheven .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname