Laco: “Suriname heeft te lang gewacht op gezelligheid”

door Shanavon Arsomedjo
PARAMARIBO — “Gezelligheid is deel van onze cultuur. En Suriname heeft te lang gewacht om die terug te krijgen. Het is mooi om te zien dat we die eindelijk na lang weer tot uiting kunnen brengen. Dus nu het weer kan, willen wij een bijdrage leveren aan wat mensen gemist hebben; gezelligheid”, vertelt MC Laco enthousiast.
Samen met de Waag houdt hij op 8 juli het feest ‘Bon Vibes’. “Dat staat voor goede vibes en dat is ook wat wij willen met dit feest.” Het is een feest met een zomer-vibe. Daarom zal er op die avond ook een fusion zijn van urban-eclectic en house. Met dit feest brengen de organisatoren het beste van beide werelden bij elkaar.

“Hij merkt op dat nadat de avondklok is opgeheven, mensen het feesten weer snel hebben opgepakt”

Dat doen zij met de line up van artiesten, die bestaat uit onder andere Andy Safado, Cat, Oefmeister, Suunder Grnd en Gabriel Santos. Maar het zou niet zijn feest zijn, als Laco niet ook de MC is. Als speciale gast komt uit Curacao Alex Sargo. Hij is onder andere bekend van het nummer ‘Chocolate’ van Adje en Robin Roxette. Laco: “De fusion van sound op dit feest gaat ervoor zorgen dat iedereen aan zijn trekken komt. Van de house-fanaat tot de urban king of queen.”
Hij merkt op dat nadat de avondklok is opgeheven, mensen het feesten weer snel hebben opgepakt. Ook merkt hij dat de feestgangers nu ook veel enthousiaster zijn. Wat hij ook begrijpt, gezien de situatie van de afgelopen twee jaren. Gezien het leven tegenwoordig minder zekerheid biedt, wil de mc en organisator mensen op het hart drukken vooral op tijd te komen en uitbundig te feesten en genieten van elk moment.
‘Bon Vibes’ is het eerste grootste event van de Waag in samenwerkingmet Laco. Er zijn eerder feesten gehouden, maar door andere organisaties. Het idee om samen een feest te geven, was er al lang. Alleen zorgde de situatie ervoor dat dat nog niet gerealiseerd kon worden. Voor Laco pakte  dat uiteindelijk ook goed uit. “Het heeft ons meer tijd en ruimte gegeven om alles goed te plannen om een geweldig event neer te zetten”, aldus Laco. Het feest is op 8 juli en de kaartverkoop gaat volgend week van start.