Kraka un Man leert jongens man zijn

Onder de naam Kraka un Man Junior organiseert Eva’s Service Bureau op 1 april 2023 een evenement, waarbij jongens met behulp van mannen die positieve rolmodellen voor hen kunnen zijn, gemotiveerd en begeleid zullen worden. Het evenement vindt in de natuur plaats, waarbij de jongens avontuurlijk bezig zullen zijn.
Onder het thema: ‘Helping boys on their journey to manhood’ zullen er in het Parabello Resort op Kraka verschillende activiteiten plaatsvinden zoals motivatiesessies, openhartige gesprekken over het tonen van emoties en het ontwikkelen van mannelijkheid alsook sport en outdoor bezigheden.
Kraka Un Man Junior zal de focus leggen op Surinaamse jongemannen tussen de 15 en 25 jaar. Het is volgens de organisatie de bedoeling de jongens die tools aan te reiken om zich voor te bereiden op het man worden en op die manier mee te werken aan het maatschappelijk belang.
“Net als bij mannen komt het niet vaak voor dat jongens zich uiten betreffende situaties waar zij zich in bevinden. Ook zij leren van huis uit dat ze altijd sterk moeten zijn en hun emoties niet kenbaar moeten maken.”
De organisatie zegt hiermee een maatschappelijke meerwaarde te zullen creëren, waarbij de jongens voor de toekomst de nodige tools meekrijgen om geestelijk en mentaal sterk te staan in het uiten van hun emoties. De maatschappelijke meerwaarde is als volgt: sterke gezonde jongens die resulteren in sterke mannen; sterke mannen die resulteren in een stabiele gezinnen; een stabiel gezin resulteert in een stabiele maatschappij die de Surinaamse economie ten goede komt. Men kan zich of de ander registreren via de link: https://forms.gle/hPzVJ3maYF8hQqUX6.