KPS: Bejaarde fietser dood na aanrijding

PARAMARIBO — Albert Koolwijk heeft een aanrijding met een personenauto niet overleefd. De 72-jarige fietser was volgens de voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname vrijwel op slag dood. De aanrijding vond plaats aan de dokter Sophie Redmondstraat ter hoogte van de doorbraak naar de Maystraat.
Onderzoek van de politie van Munder heeft uitgewezen dat zowel de fietser als automobiliste op de noordelijke rijbaan reden in de richting van de Van Idsingastraat. Ter hoogte van de doorbraak naar de Maystraat, zou Koolwijk vermoedelijk rechts afslaan naar de Maystraat. Hij kwam op de rijhelft van de automobiliste. Toen hij de personenauto zag aankomen week hij uit naar links en gelijktijdig weer naar rechts. Bij die gelegenheid werd hij aangereden door de vrouw.
De materiële schade aan zowel de fiets als de auto was aanzienlijk. De automobiliste, die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Het ontzielde lichaam van Koolwijk is door de politie afgestaan aan de nabestaanden. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Paramaribo.

ADVERTISEMENT