Kostenplaatje Caricom-staatshoofdenvergadering nog niet bekend

Het is nog niet duidelijk hoe het kostenplaatje voor de Caricom-staatshoofdenvergadering die volgende maand in Suriname wordt gehouden eruit zal zien. Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Volgens de bewindsman zullen de begrotingen van alle diensten komende week ingeleverd worden.
Er zullen voor de ontmoeting van staatshoofden internationale standaarden gehanteerd worden. Suriname zal voor de volle 100 procent uitgedragen worden door de overheid. Volgens de BIBIS-topman is het van belang, dat investeerders en ondernemers inspelen op de komst van de verschillende regeringsleiders.
Minister Ramdin hoopt dat alle delegaties kunnen afreizen naar Suriname. Er zijn nu echter wel enkele uitdagingen om de groepen te accommoderen. Ramdin legt uit dat er veel meer personen naar Suriname zullen afreizen, dan waarop was gerekend. De hotels zullen volgeboekt zijn. Ook voor de hoteleigenaren is het een uitdaging om verder te investeren in het uitbreiden van de hotelketens in Suriname.
De andere sectoren die ook zullen profiteren van deze bezoeken zijn de horeca- en transportsector. “Wij als natie moeten het beste presenteren aan de rest van de wereld, zodat wij de vruchten kunnen plukken na deze ontmoetingen,” stelt de BIBIS-topman.
In navolging van de Oil- and gassummit van 27 juni tot 30 juni, zal de Caricom-staatshoofden meeting van 3 tot 5 juli gehouden worden in Suriname. Er komen leiders uit Guyana, Ghana, Curaçao en Barbados voor de Oil- and gassummit. Het is de bedoeling dat Suriname met deze summit veel investeerders kan aantrekken om zaken in het land te doen. Suriname bezit de potentie om verder te groeien in de olie- en gasindustrie.