Korpsleiding brengt werkbezoek aan Brokopondo

Waarnemend korpschef Ruben Kensen en zijn team hebben een werkbezoek gebracht aan de politieposten in Brokopondo. Hij heeft de medewerkers moed ingesproken alsook de plaatselijke gemeenschap. Brokopondo heeft roerige tijden meegemaakt met barricades waarbij inwoners behoorlijk verhit waren. Het team is geweest te Klaaskreek, Bronsweg en Brokopondo Centrum.

De politiefunctionarissen hebben instructies gekregen van de korpsleiding over handhaven van de openbare orde, deelt woordvoerder Milton Bisschop mee. Hen is op het hart gedrukt om de gemeenschap dienstbaar te blijven onder alle omstandigheden. Diverse knelpunten zijn besproken. De rust is teruggekeerd in Brokopondo en de situatie moet ook zo blijven, werd benadrukt.

Waarnemend korpschef Ruben Kensen wordt verwelkomd te Brownsweg.

Te Brownsweg zijn Kensen en zijn team hartelijk ontvangen door districtscommissaris Ludwig Mendelzoon en de bestuursdienst. Er is een krutu gehouden over actuele zaken en de veiligheid in het district. Door frequent overleg tussen de plaatselijke bevolking zullen er oplossingen gezocht worden voor de problemen. Kensen benadrukte dat geen wegbarricaden meer moeten komen en mensen niet tot baldadigheden moeten overgaan.

De bestuursdienst zal hetgeen besproken is verder communiceren met het traditioneel gezag en de bevolking. Mendelzoon heeft ook zijn bezorgdheid geuit over opruiend gedrag en gewelddadigheden die zich in de afgelopen periode hebben voltrokken. Het traditioneel gezag heeft ook zijn verontschuldiging aangeboden aan de politieleiding. Benadrukt is dat niet in opdracht van het traditioneel gezag barricades zijn opgeworpen.