Kokosverwerkers getraind in productieprocessen

Op vrijdag 29 juli 2022 jl. vond De eerste kokostraining van de Suriname Business Forum en International Trade Center in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vond afgelopen vrijdag plaats in het Lalla Rookh gebouw in Paramaribo.
Het doel van de trainingen is om kokosverwerkers kennis bij te brengen over productieprocessen bij de verwerking van kokos. De eerste training was gericht op het produceren van Cold Pressed Virgin Coconut Oil. Deze kokosolie is helder en bevat meer vitaminen, is bijna geurloos en heel goed voor de gezondheid. Wereldwijd is er een grote vraag naar Virgin Coconut Oil.
De tweede training is gericht op de productie van kokoswater. Ook wereldwijd is er een hele grote vraag naar kokoswater. In Suriname is de vraag naar kokoswater zo groot dat het al is uitverkocht voordat het geproduceerd is. Het is hierbij wel van belang, dat het kokoswater op een hygiënische manier wordt geproduceerd en direct wordt gekoeld. 
De laatste training gaat over de verwerking van kokosafval. Dit afval kan gebruikt worden om een groot scala van producten te maken, zoals cocopeat, bezems, vloermatten, touw en zelfs kleding.
De deelnemers zijn voornamelijk ondernemers die werken met kokosnoten of kokosolie. Kokosolie is een belangrijk bestanddeel voor het maken van cosmetische producten. In drie uur hebben de deelnemers in een vol en leerrijk programma de nodige kennis opgedaan in onder andere kokos in de landbouw, kokosverwerking tot olie en afval management van kokos.