Kleine ondernemers overwegen bedrijfssluiting door de koersstijging

Verschillende kleine ondernemers hebben via sociale media meegedeeld te zullen sluiten. Volgens hen speelt de hoge koers  hen parten. Het gaat in dezen om ondernemers die spullen laten halen uit het buitenland, hair and nails salons en kleine restauranthouders. Zij vertellen dat door de hoge wisselkoersen het voor hen zo goed als zeker is, dat zij genoodzaakt zullen zijn te sluiten, gezien zij in de afgelopen maanden nog net het hoofd boven water kunnen houden. “Ik laat haar en haarspullen halen. Het is zo moeilijk geworden valuta te vinden en als ik het toch vind, wil men je uitbuiten. Niemand gaat mij de verhoogde prijzen betalen, terwijl er andere prioriteiten zijn”, zegt C.H (naam bekend bij de redactie), tegenover de krant.
Volgens een kleine restauranthouder heeft hij samen met andere collega’s  spullen ingekocht om de kosten te dekken. Echter is gebleken dat ook deze maatregel niet meer zal helpen om door te gaan. Hij zegt niet te zullen sluiten, maar slechts in het weekend open te zullen gaan om zo de kosten verder te kunnen dekken. “Ik heb mijn overheidsbaan gelaten om mijn zaak te draaien. Nu moet ik weer op zoek gaan naar een baan. In dit land wordt ondernemerschap niet gestimuleerd”, aldus de jonge ondernemer.
Afgelopen dagen is de koers voor de US-dollar gestegen van SRD 24,50 voor een US-dollar naar rond SRD27.  Vele ondernemers hebben aangegeven, niet bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) terecht te kunnen voor het kopen van valatu. Hierdoor zijn zij genoodzaakt torenhoge bedragen neer te tellen voor de aanschaf van vreemde valuta. Hierdoor kan er volgens de ondernemers ook een schaarste ontstaan aan goederen, gezien zij niet meer in staat zijn dezelfde hoeveelheid in te kopen.
The post Kleine ondernemers overwegen bedrijfssluiting door de koersstijging .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname