Kenny B Foundation zorgt voor muziekeducatie binnenland

In samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zal de Kenny B Foundation muziekeducatie aanbieden in de verre districten en het binnenland. Onderwijsminister Marie Levens heeft in de Raad van Ministers (RvM) gezegd, dat door het ontwikkelen van bladmuziek en zang er wordt bijgedragen aan de creatieve ontwikkeling, motoriek en sociale ontwikkeling van het kind.
Minister Levens gaf mee dat het project gezien kan worden als een twinning project. De Kenny B Foundation zal zorgen voor de deskundige muziekleraren uit Nederland en het Directoraat Cultuur van het ministerie faciliteert door het beschikbaar stellen van de financiële middelen om dit project te kunnen uitvoeren, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
Levens heeft de goedkeuring van de Raad gevraagd voor de beschikbaarstelling van financiële middelen ten behoeve van het project voor cultuurintegratie in de samenleving. In het kader van dit project is in 2021 het maandblad Wi Na Wan tot stand gekomen en is dit een succes gebleken.
Voor de voortgang van dit project zal het Directoraat Cultuur de samenwerking met de consultant voortzetten. Het is de bedoeling dat het Wi Na Wan via diverse mediaproducties de samenleving bereikt. Voor beide projecten heeft de RvM, onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk, een bedrag van SRD 700.000 goedgekeurd.