Karaktermoord leidt niet tot prijsverlaging

Karaktermoord op prominente NDP’ers, beledigingen en verwijten naar hun toe brengen geen oplossingen voor de huidige problemen. Integendeel maken de broodschrijvers van de regerende coalitie zich onsterfelijk belachelijk. Dat de massameeting van de NDP in het district Nickerie een daverend succes was behoeft geen discussie.
De issues zoals door de sprekers zijn aangekaart moet door de broodschrijvers van de regerende coalitie, meer nog door de huidige coalitie, belicht worden.
Zijn er al oplossingen voor de jongeren die lijden onder armoede? Wat gaat de regering doen voor de landbouwsector? De medische sector ligt op haar gat. Wat zijn de oplossingen? Eenheid in bestuur en dienend leiderschap lijken verloren te zijn. Wat zal de regerende coalitie daaraan doen? Er wordt constant voor het volk gelogen en de corruptieschandalen stapelen zich op. Is de regering wel van plan om corruptie te bestrijden? De armoede neemt schrikbarende vormen aan. Wat zijn de concrete maatregelen om armoede te bestrijden?
Het is namelijk duidelijk dat de regerende partijen en vooral de broodschrijvers van de coalitie geen antwoorden op deze vragen hebben. Het plegen van karaktermoord, verwijten maken en tot het laagste niveau vallen is hun antwoord en verdediging.
Ergens was dat te verwachten gezien, gehoord en vastgelegd hoeveel leugens er verteld zijn. Wanneer de broodschrijvers niet kunnen staven dat er niet gelogen is dan is het maar uitschelden, alweer een laster- en leugencampagne voeren.
Het is duidelijk dat deze regering het land letterlijk heeft vernietigd. Het IMF-programma dat zij braaf uitvoert eist haar tol op de gemeenschap.
De kosten van levensonderhoud stijgen letterlijk dagelijks. De recente verhoging van de brandstofprijzen resulteert nu al in prijsverhogingen. Daarop komt nog de verhoging van de energieprijzen met 15 procent. Om maar niet te denken aan de verhoging van 10 procent van de energieprijzen die in september op ons staat te wachten. Deze verhogingen van de energietarieven worden ook allemaal doorberekend in de prijzen van goederen en diensten.
Geen wonder dat volgens een publicatie van een dagblad de stijging van voedselprijzen in Suriname één van de hoogste is in de wereld. Met een registratie van een inflatie van 60,9 procent voor de maanden april en mei behoort Suriname tot de top 5 landen met de hoogste voedselprijsinflatie. Ter vergelijking wordt zelfs Haïti aangehaald waar de prijsinflatie voor voedsel 26 procent bedraagt. Deze regering doet het slechter dan de regering van Haïti.
Begrijpt u waarom nu de campagne van laster- en leugens weer is opgestart? Begrijpt u waarom de oranjepartij weer personen moet bespreken in plaats van issues en oplossingen? Begrijpt u als ze geen antwoord hebben op de tientallen corruptieschandalen, ze dan direct als roddeltantes moeten reageren. Een andere keus hebben ze op dit moment niet.
Nu al is te merken dat de loonsverhoging van de overheid totaal verloren is gegaan in de algemene prijsstijging van goederen en diensten. De ambtenaren hebben nauwelijks wat van gemerkt. Integendeel daalt de koopkracht dagelijks. Volgend jaar is er zelfs geen verbetering in zicht. Met de invoering van de btw nu op 1 januari 2023 zal dat jaar ook met inflatie beginnen.
Daarop komen nog andere maatregelen bij kijken waarop het volk niet eens voorbereid is. De SZF-premies voor particuliere werknemers zijn verhoogd. Hoe gaat een werknemer die SRD 20 per uur verdient een premie van SRD 360 per maand kunnen betalen? Dat is letterlijk twee volle dagen van acht uren werken en van een derde dag nog twee uren erbij. Hoe komt dan zo een arbeider uit, als het inkomen van twee volle dagen alleen naar een SZF-premie gaat? Dit is toch schandalig.
De regering blijft maar praten over de successen van het IMF-programma, terwijl het volk letterlijk crepeert. De president geeft zelfs aan dat we uit het dal zijn, dat het volk het licht ziet en dan wordt inschrijfgeld van de Adek verhoogd van SRD 1850 naar SRD 3500. Vanwaar moet het volk dat geld halen?
Wanneer de NDP deze vraagstukken aankaart dat wordt de regerende coalitie boos. Dan moeten de broodschrijvers in de pen klimmen en weer karaktermoord plegen. Blijft u dat doen!
Het resultaat van het liegen en het voeren van een lastercampagne is al zichtbaar. Nu al jagen bewoners van verschillende plekken regeringslieden weg. De resterende periode van deze regering is zo voorbij. Dan zal deze regering niet bedankt maar letterlijk weggejaagd worden, want uiteindelijk zal karaktermoord niet geleid hebben tot lage prijzen.
Amzad AbdoelGewezen NDP-assembleelid

Disclaimer
Suriname Go respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
Suriname Go kan niet aansprakelijk worden gesteld …