‘Kan de samenleving wederom een lockdown verwachten?’

De afgelopen weken is het aantal Covid-19-besmettingen weer licht toegenomen. Kan de samenleving weer een lockdown verwachten, of is het toch beter voorzichtiger te zijn? Want ook griepgevallen zijn gedurende deze periode meer in aantal.
Amar Ramadhin minister van Volksgezondheid zegt in gesprek met ., dat we niet te maken hebben met een covid-variant, die echt zorgt voor heel veel ziekte. “Dus het ziet er nog niet naar uit, dat we in de richting van een totale lockdown gaan”, aldus Ramadhin.
“Er zijn wel mensen besmet, en we merken ook de stijgende besmettingen, maar we volgen de monitoren op de voet, en voorlopig is er voorlopig gezegd, mond en neuskap op te doen als je bij mensen bent”, aldus Ramadhin. Hij onthult ook dat bij klachten, de mensen moeten gaan testen en zich ook laten vaccineren.  “Dat zijn voorlopig, onze adviezen.”
Ramadhin zegt dat we niet terug zullen gaan naar een tijd waar we bang moeten zijn voor een volgende lockdown, en allerlei sluitingen. Volgens Ramadhin zal iets dergelijks een hele negatieve invloed en gevolg hebben op de samenleving, en natuurlijk ook op de economie. “Dus we blijven het monitoren, en op advies van de geautoriseerde management team gaan we uiteraard communiceren, en kijken hoe het gaat”, aldus Ramadhin.
-door Veraida Summerville-
 
The post ‘Kan de samenleving wederom een lockdown verwachten?’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname