Judoclub Sonkei scoort op Black belt toernooi in Cayenne

Judoclub Sonkei heeft zaterdag deelgenomen aan het Coupe de Ceintures Noires (Black Belt Cup) van Ligue de Judo Guyane (Franse Judo Federatie). Het was een meetmoment voor de judoka’s om eindelijk na drie jaren van geen toernooien te hebben afgewerkt, weer eens de adrenaline door hun judo aderen te laten vloeien. Alle vijf judoka’s behaalden een medaille.Kampioenen werden Alwin Ten Jet Foei in de +100kg Seniorenklasse en Joel Soemo in de -50Kg Cadets klasse (15 – 18 jaar). Op de tweede plek eindigden Jeric Redjodikromo (-66kg U21 klasse) en Xanjhiro Wirosono (-55kg Cadets klasse). Met zijn 15 jaartjes moest Marric Redjodikromo deelnemen in een voor hem nieuwe leeftijds- en gewichtsklasse, waarbij hij de jongste was en wel in de -60kg Cadets klasse. Hij zal zeker nog twee jaren in deze klasse vechten en genoeg
leermomenten en ervaring opdoen om uiteindelijk kampioen te worden van dit toernooi. Bij elkaar deden ruim 40 judoka’s mee.

Het doel om mee te doen aan dit toernooi was om vanuit een nul punt, vooral door toedoen van Covid-19, na te gaan wat het judo niveau van Sonkei is. Met het neergezette resultaat is de organisatie voorzichtig optimistisch over de ontwikkeling van Sonkei Judo, waarbij zowel het Tachi waza (staand) en Ne waza (grond) gedeelte de vechters toch significant hebben kunnen scoren en of verdedigen.

Ten Jet Foei, die geen onbekende bij de Fransen is, moest 4 vechters klein krijgen. Hoewel de Franse trainers en hun vechters zijn stijl kennen, was de voorbereiding gericht op het inslijpen van ‘nieuwe’ technieken. Daarnaast heeft Soemo al zijn wedstrijden met Ippon (volpunt) gewonnen. Voor Wirosono was het zijn internationale vuurdoop en heeft hij aandit toernooi zeker belangrijke lessen overgehouden. Het was dejavu voor Jeric Redjodikromo, die zijn tegenstanders van 2019 en daar eerder, weer voor zich kreeg. Een mooi moment voor Ten Jet Foei en Jeric, is dat ze ook mee mochten participeren aan de ceremonie voor de overhandiging van de zwarte band aan de nieuwbakken zwarte banden van de Fransguyanese Judo Federatie. Al bij al hebben de Sonkei vechters meer partijtjes kunnen afwerken dan ze gewoon zijn.De voorbereiding van deze trip is zeker een jaar geleden reeds begonnen met de goede samenwerking van de Franse judovrienden van Sonkei. Ook de Franse ambassade heeft haar medewerking verleend. Het succes van dit resultaat hebben de trainers Shies Madhar OLY en Martin Redjodikromo te danken aan de inzet van de judoka’s en hun ouders die alle kosten voor deze trip zelf hebben betaald. Ook de meereizende ouders hebben flink bijgedragen in de logistiekeondersteuning. Als fysiotherapeut reisde mee Chantal van Keeken, die erop toezag dat de Sonkei vechters keurig en wel van hun kleine kneuzingen werden verlost en geen noemenswaardige en blijvende blessures van dit toernooi hebben overgehouden. Inmiddelsis de uitnodiging reeds binnen om eind maart deel te nemen aan een Meisjes toernooi vande Fransguyanese Judoclub CSAB, meldt Judoclub Sonkei.