Jongeren met beperking krijgen bezoek van directie Jeugdzaken

De directie van directoraat Jeugdzaken onder leiding van Genti Mangroe heeft eerder deze week in het Witte Lotus Cultureel Centrum een sportdag bijgewoond van jongeren met een beperking. Hun aanwezigheid was een follow-up van een kennismakingsbezoek van drie organisaties die zich richten op deze speciale doelgroep aan de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), Steven Mac Andrew.
Het gaat om de organisaties: B’Art, Culture & Sport Empowerment, Mi Kan Du en Firstclass Youth Foundation die zich allen richten op het begeleiden van jongeren met een beperking. Bij de meeting met de minister, hebben deze organisaties gevraagd om vaktrainingen en trainingen in ondernemerschap vanuit het ministerie en zijn werkarmen ten behoeve van de doelgroep.
Met het bijwonen van de sportdag heeft de departementsleiding een duidelijk signaal willen geven dat het ministerie zich zal blijven inzetten voor deze speciale doelgroep. Jongeren met een beperking zullen de kans blijven krijgen om skills aan te leren om de arbeidsmarkt te betreden.
De directie is getuige geweest van de sporttrainingen die de jongeren ondergaan en hoe zij zich nu al voorbereiden op hun eerste deelname aan de Paralympics Games in 2023. Mangroe vindt dat deze groep speciale aandacht verdient binnen de samenleving, temeer deze jongeren de naam van Suriname steeds hooghouden door de resultaten die zij boeken op de Special Olympics Games.
Ze heeft verzekerd dat deze speciale groep de nodige aandacht zal krijgen van het ministerie om de zelfredzaamheid onder deze jongeren te vergroten. Als blijk van erkenning voor deze groep heeft de directie een potje estafette gespeeld met deze sporters wat heel erg werd gewaardeerd.
In navolging van dit bezoek, hopen de begeleiders op de komst van andere ministeries die ook de doelgroep jongeren in hun portefeuille hebben, opdat deze bijzondere groep kan zien dat ze niet in de steek wordt gelaten door bestuurders en de overheid.