Jongens volleybalselectie zonder winst in U19 Continental Championship

door John Zaalman
PARAMARIBO — Suriname heeft ook in zijn laatste voorrondepartij in poule B van het U19 Continental Championship voor jongens het loodje moeten leggen. De nationale U19-volleybalselectie verloor woensdagavond in Guatemala-Stad met 0-3 (22-25, 18-25, 22-25) van Nicaragua.

Suriname sluit de algemene ronde op de laatste plaats af met nul punten en zonder een setzege. Eerder stuurden ook Guatemala en Puerto Rico de nationale ploeg met lege handen terug.

ADVERTISEMENT

Spelverloop
Tegen Nicaragua begonnen Meson Anakaba, Siryan Meijer, Anfernee Lee-A-Leong, Gianni Ritfeld, Guillermo Linger en Roberto Benschop in de basis. Ploegen namen in de openingsset beurtelings de leiding. Suriname nam zijn grootste voorsprong (9-5) nadat Meijer uit een tipbal scoorde. Echter, de voorsprong werd door fouten uit handen gegeven en de tegenstander maakte gelijk: 10-10.
De nationale selectie ging na een dropbal van Linger voor het laatst aan de leiding: 22-20. De ploeg sneed zichzelf in de vingers door fouten en verloor de set. In het tweede spelbedrijf weken ploegen tot 12-12 geen duimbreed voor elkaar. Nicaragua profiteerde uit fouten en nam een 2-0 voorsprong.
Topscorers
Suriname veerde in de derde set terug van een 1-5 achterstand, maakte via Ritfeld nog 19-19, voordat ook deze periode uiteindelijk aan de Nicaraguanen moest worden overgelaten. Victor Antonio Bermudez Vega (twaalf kills en twee blocks) en Antonio Evans Solis Martinez (dertien kills en één block) maakten elk veertien punten voor Nicaragua.
Lee-A-Leong werd met twaalf punten (elf kills en één block) topscorer bij Suriname. Anakaba, topscorer in de voorgaande twee duels, noteerde één punt minder na negen kills en twee blocks. Ritfeld (vijf kills en drie blocks), Rowensly Sibendi (vier kills), Linger (twee kills en één ace) en Meijer (twee blocks) droegen ook een steentje bij.
Siryan Meijer van Suriname (10) blokt de inzet van de Nicaraguaan Angelo Guadamuz. [: norceca.net]