Jogi: ‘Ding mang e druk a knop, dan a koers e opo’

Bij de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee(DNA), werd er gisteren gesproken over een aantal wetsontwerpen. De Wet ter Voorkoming en Bestrijding van Money Laundering, en Terrorisme-financiering werd behandeld. Mahinder Jogi, DNA lid van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), illustreerde een relatie tussen de opbrengsten uit het gokwezen, en de stijging van de wisselkoersen. “Ik vraag me af of, deze relatie niet de aanleiding is, dat de wisselkoersen stijgen”, aldus Jogi.
Volgens Jogi wordt de wet behandeld, “maar toch stijgt de koers vanmorgen met 65 cent”. “We moeten mensen niet die monopolie positie geven in dit land, om te kunnen manipuleren”, aldus Jogi. Hij zei dat er veel gegokt wordt, en vraagt zich af, hoe de geldstromen lopen. Volgens Jogi is dit de vraag, die de regering hier moet beantwoorden, “is dit de reden dat de koers stijgt”.
Jogi zei dat invloedrijke mensen, ons heel systeem beïnvloeden. En je kunt als regering erachteraan gaan hollen, om armoede of het IMF de schuld te geven. Ons heel systeem wordt in de war gegooid, dat is de essentie wat ik hieruit haal”, aldus Jogi. Hij vindt dat de regering, moet gaan optreden hier tegen. Jogi verklaarde dat ook al is het tienduizend miljoen. “Als je dat omrekent, is een derde daarvan bijna 180 miljoen op jaarbasis, dat uit die samenleving komt, en ergens wordt opgeslagen en daardoor mogelijk de koers stijgt”, aldus Jogi. “Mensen willen hebben dat naar hen geluisterd wordt, en te unu no arki ding mang, da ding mang e druk tap a knop dan a koers e opo”.
The post Jogi: ‘Ding mang e druk a knop, dan a koers e opo’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname