Janiek Pomba naar Guyanese atletiekkampioenschappen

door Ricky Wirjosentono
PARAMARIBO — Surinames beste langeafstandsloper Janiek Pomba van atletiekvereniging Pondobasi is donderdag afgereisd naar Georgetown, Guyana. Daar zal de 21-jarige atleet uit Brokopondo meedoen aan de nationale Guyanese atletiekkampioenschappen. Hij zal meedoen op de onderdelen 5.000 en 10.000m in het nationaal stadion.
“Ik ben met mijn coach naar hier gekomen om mezelf te meten met de sterke atleten van Guyana. Ook zijn deze wedstrijden bedoeld ter voorbereiding op de Caricom games over een week,” zegt Pomba tegenover . 

“Ik ben niet bekend met de baan in Guyana, maar zal mijn uiterste best doen om het de concurrenten zo moeilijk mogelijk te maken”
Janiek Pomba
De nationale atletiekkampioenschappen van Guyana beginnen vrijdag 24 en eindigen zondag 26 juni. Voor Pomba is het belangrijk om na de marathon van Rotterdam in april gelopen te hebben, zijn krachten nu weer te meten, wil hij in de prijzen vallen tijdens de Caricom-loop in het keti koti-weekend.
“Ik ben niet bekend met de baan in Guyana, maar zal mijn uiterste best doen om het de concurrenten zo moeilijk mogelijk te maken. Het wordt mijn eerste baanrace en mijn zelfvertrouwen is niet zo groot. Ik train wel elke dag in Suriname, maar nu zal blijken hoe ik ervoor sta”, zegt Pomba. 
Contract Gow2
Een week geleden heeft Gow2 met Pomba een sponsoringscontract afgesloten. Dit houdt in dat hij voor de komende periode middelen krijgt voor zijn sportbehoefte. De eisen zijn goede sport en school prestaties. “Ik ben enorm blij met de ondersteuning. Ik zal mijn best doen om op school en in mijn favoriete sport successen te boeken,” zegt Pomba.