Jamiro Pink: “Er is letterlijk niets gedaan voor de jeugd”

Volgens de jonge Surinamer, ondernemer en activist Jamiro Pink, is er in de twee jaar regering-Santokhi niets gedaan voor de jeugd. Er is op de begroting van dit jaar maar 4 procent beschikbaar gesteld voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Er kan volgens Pink niet meer gesproken worden over een toekomst voor de jongeren. “Politieke leiders die stelen van het volk,” zegt hij. Pink ondersteunt al geruime tijd de acties van de groep Organic Movement.
Hij is teleurgesteld in deze regering. Pink geeft verder aan dat jongeren niet teleurgesteld mogen raken in de regering, want dat is een heel slecht teken. “Jongeren moeten nog hoop hebben voor de toekomst, maar als je nu kijkt naar de koersfluctuaties, lijkt het er niet op dat je als jonge Surinamer kan sparen voor de toekomst. De visie van jongeren is uitzichtloos geworden. Er wordt partijpolitiek gevoerd in plaats van politiek gericht op de verbetering van de samenleving,” stelt de jonge Surinamer.
De gestelde eisen zijn niet moeilijk te uit te voeren. “Laat de regering er werk van maken. Het gaat om de jongeren die vandaag veel moeten opofferen voor hun toekomst. Het volk heeft de huidige regering daar geplaatst en het volk bepaalt wat er zal gebeuren,” is Pink van oordeel.