Jaggernath verrast over besluit minister Ramadhin

De medisch directeur bij het Mungra Medisch Centrum (MMC) Djoties Jaggernath, was per 15 juli 2022 op non-actief gesteld, omdat hij volgens de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, bij een andere organisatie handelingen had gepleegd die niet door de beugel kunnen. Op basis hiervan was er een dossier opgestuurd naar de procureur-generaal om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Gisteren, op vrijdag 9 september heeft de minister na een onderhoud met het management van het ziekenhuis het besluit genomen, de directeur uit zijn functie te ontheffen.
Jaggernath zei tegen over een lokaal medium, dat hij verrast is door het bericht van de minister. “Het lijkt alsof hij spoken overdag ziet. Laat staan dat er nu een strafrechtelijk onderzoek is begonnen en ik in aanloop daarvan wordt ontheven”, aldus Jaggernath.
Volgens Jaggernath is het bericht zeer misleidend. “Dit verwacht je niet van de regering c.q. een minister, vooral niet in deze periode, waarin alles verkeerd gaat in het land en de medische zorg op zijn kop staat.”
Jaggernath benadrukte dat hij slechts een arbeidsovereenkomst heeft gesloten met het MMC voor de functie van medisch directeur. “Ik heb nooit enige benoeming gezien, waarbij ik door de minister van Volksgezondheid ben benoemd tot medisch directeur van MMC. Hoe kan de minister mij dan ontheffen uit een functie waarin hij mij nooit heeft benoemd”, zei Jaggernath.
“Wat ook heel opvallend is, is dat de minister aangeeft, dat hij een dossier heeft gestuurd naar het Openbaar Ministerie voor onderzoek en zich dan boven het Openbaar Ministerie plaatst om zonder enig resultaat van het onderzoek, mij te ontheffen.”
Jaggernath benadrukte dat het bestuur van het MMC, hem zonder duidelijke redenen op non-actief had gesteld. ‘’In de maand daarna ben ik niet uitgenodigd voor enig gesprek’’, zei Jaggernath. Hij heeft de minister aangeschreven, dat hij met gebruik van de opzegtermijn in zijn overeenkomst met het MMC, zijn dienstbetrekking opzegt. ” In mijn brieven naar de minister heb ik in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk gemaakt, dat ik geen enkele wanprestatie heb gepleegd in mijn relatie met het MMC, noch enige onrechtmatige daad”, aldus Jaggernath.
Hij vindt het jammer dat de president het te druk heeft om zijn kant van het verhaal aan te horen. Volgens Jaggernath zal elk besluit dat gestoeld is op een eenzijdig verhaal, verkeerd zijn.
The post Jaggernath verrast over besluit minister Ramadhin .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname