Inaugurele vlucht Sabaku naar Curaçao en Aruba

Maandag zal de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) met de Sabaku de inaugurele vlucht uitvoeren. Met de B737-800 zal gevlogen worden naar Curaçao en Aruba. Het gaat om de PY 635 route.

President ChanSantokhi heeft op zaterdag de mededeling gekregen dat SLM, samen met de Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas) de laatste zaken correct heeft kunnen afhandelen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Het vliegtuig is op 3 januari ingezegend op de Johan Adolf Pengel International Airport.

Nu alle formaliteiten achter de rug zijn, volgt het grote moment voor de SLM. Het bedrijf zal trachten ook met dit vliegtuig de service naar haar zeer gewaardeerde passagiers te verbeteren. President Santokhi heeft zich vanaf zijn aantreden eraan gecommitteerd het bedrijf samen met het regeerteam, de directie, vakbond, actoren binnen de luchtvaartsector, en het personeel wederom gezond te maken.

Het besluit om een toestel in eigen beheer voor de regionale route aan te schaffen maakt deel uit van het beleid van de regering. Het voornemen is om in 2023 ook voor de Mid-Atlantische route een vliegtuig aan te schaffen.