In Suriname gebrouwen Heineken groots gevierd op Onafhankelijkheidsplein

door Shanavon Arsomedjo
PARAMARIBO — Vanaf maandag aanstaande zal er in Suriname ook lokaal gebrouwen Heineken bier in fles verkrijgbaar zijn. Deze mijlpaal wil de Brouwerij niet alleen met haar personeel vieren, maar met geheel Suriname. Daarom vindt op zaterdag op het Onafhankelijkheidsplein de ‘Heineken First Sip Launch’ plaats.
Heineken bier wordt sinds dit jaar ook in Suriname gebrouwen. Op 16 augustus werd dit onder genodigden en personeelsleden bekendgemaakt tijdens de officiële ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor van de Surinaamse Brouwerij NV.  Dat werd gedaan met bier in 33cl en 50cl blikverpakking.

“We gaan helemaal groen”
Earl Frijmersum
Wat ook gevierd zal worden, is dat het product in 25cl en 60cl retourneerbare flessen zal worden uitgebracht. Dat wil zeggen dat deze geretourneerd kunnen worden, zoals al gebeurt met de Parbobier flessen. Niet alleen kunnen de consumenten hier statiegeld op krijgen, maar geeft de Surinaamse Brouwerij NV met dit systeem invulling aan haar duurzaamheidsambitie en draagt zij ook bij aan een schoon Suriname.
Het in Suriname gebrouwen Heineken bier zal te herkennen zijn aan het opschrift: “Gebrouwen door de Surinaamse Brouwerij NV, Paramaribo Suriname” en zal een plastic label hebben. “We gaan helemaal groen”, zegt Marketing Manager Earl Frijmersum.
De ‘Heineken First Sip Launch’ is bestemd voor iedereen vanaf 18 jaar. Om erheen te kunnen, moeten mensen zich online registreren middels een QR-code. Degenen die het nog niet gedaan hebben, kunnen dat nog snel doen. Want de registratie zal gauw worden afgesloten. Dit om het aantal mensen nog te kunnen monitoren en hierdoor hun veiligheid te waarborgen. Frijmersum drukt de bezoekers op het hart rekening te houden met de wegomlegging die er zal zijn.
Het feest start om 5 uur ‘s middags. De line-up bestaat uit Beenie Man, Christopher Martin, Jonna Fraser, Psycho, Andy Safado en Gilly Gonzales. Ook DJ Alsparo en Shaq Weza zijn van de partij.