“Ik win dit keer met een unanimous decision of K.O”

Regian Eersel windt er geen doekjes om: wanneer hij vanmorgen voor de tweede keer tegenover Sinsamut Klinmee staat laat hij het niet opnieuw aan één jurylid over om het oordeel te vellen. “Ik verwacht dat ik dit keer de overwinning met een unanimous decision of een k.o. naar huis breng”, aldus de Surinaamse vechter.
Eersel en Klinmee treffen elkaar tijdens ONE Lumpinee 9 in Bangkok. Het evenement gaat omstreeks negen uur ’s morgens Surinaamse tijd van start. Op het spel staat de lichtgewicht Muay Thai-wereldtitel die Eersel in oktober veroverde ten koste van Klinmee.
Hij had daarvoor weliswaar alle vijf rondes nodig, maar sleepte de zege uiteindelijk wel in de wacht via een split decision: van de drie juryleden scoorden twee in het voordeel van Eersel.
De dertigjarige vechter, die ook in bezit is van de lichtgewicht thaibokswereldtitel en de enige Surinamer is met wereldtitels in twee vechtdisciplines op zijn naam is erop uit het dit keer niet zover te laten komen. “Ik was toen overduidelijk de betere vechter en ik moet het eigenlijk gewoon weer laten zien. Dat gaat ook gebeuren”, belooft hij.
Het evenement in Lumpinee wordt door kenners aangemerkt als één van de grootste evenementen van de afgelopen jaren in de One Championship, de grootste vechtsportorganisatie van Azië en één van de grootsten ter wereld. Maar er wordt vooral om twee redenen naar One Lumpinee 9 uitgekeken: behalve dat het hoofdgevecht tussen Eersel en Klinmee een rematch is wordt het ook gevochten in Thailand, het land van Klinmee en de bakermat van Muay Thai.
‘Outsider’Voor Thailanders is het dus bijna vanzelfsprekend dat Klinmee wint en voorkomen wordt dat een ‘outsider’ op Thaise bodem een landgenoot komt verslaan. Klinmee is daarnaast niet de eerste de beste: de 27-jarige vechter heeft ruim honderd Muay Thai-gevechten op zijn naam staan en is in die discipline bijna onverslaanbaar.
Eersel, die voor het eerst in Thailand zal vechten, is al een paar dagen in het land en heeft tot nog toe geen animositeit gemerkt van de inwoners op weg naar het gevecht. “Ze zijn over het algemeen vriendelijk, maar dat kan veranderen wanneer we in de ring staan”, lacht hij. De Surinaamse vechter maakt zich daar echter niet zo druk over. “Het motiveert me juist, want dan kan ik ze de mond snoeren.”
Na hun laatste gevecht in oktober nam Eersel een pauze van twee maanden en ging op vakantie “want ik had een erg harde periode achter de rug en had de rust en ontspanning nodi.” Maar sinds januari heeft hij dagelijks praktisch alleen de gym en zijn slaapkamer gezien.
De vechter scherpte vooral zijn bokskunsten aan, één van de wapens die in het vorig gevecht ook al effectief bleek tegen Klinmee. Na de weging en face-off van gistermiddag kan vanmorgen uiteindelijk de ontlading komen. “Dit is het moment waarop wij gewacht hebben. Ik ben er helemaal klaar voor.”