Hiphopartiest Angelo King wil pretpark voor kinderen in Suriname

door Steven Seedo
PARAMARIBO — De Nederlands-Surinaamse hiphopartiest Angelo King (32) wil in Suriname een pretpark bouwen, vooral voor minderbedeelde kinderen. Hij loopt al geruime tijd met dit idee en hoopt een deel van het geld bijeen te krijgen uit de verkoop van ‘Flavin’-chips, die speciaal voor kinderen is gemaakt.
De artiest beseft dat hij het niet alleen zal kunnen en hoopt daarom samenwerking met anderen aan te gaan. De chips, waarvan het idee in coronatijd is ontstaan, is voorlopig beperkt te krijgen in Nederland, maar moet ook haar weg vinden naar België en Suriname. “Ik heb veel teleurstellingen moeten doorstaan om uiteindelijk te komen waar we nu zijn”, vertelt King aan .

“De liefde die ik heb voor Suriname is niet met woorden te beschrijven, vandaar dat ik probeer die met daden te uiten”
Angelo King
De chips, 100 procent vegan en gluten- en lactosevrij, is gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten. Ze behoort tot de gezonde snackline, geïnspireerd door Anjo, een stripfiguur die King heeft gecreëerd. Hij wil zijn assortiment in de toekomst uitbreiden met snacks.

De hiphopartiest houdt van kinderen. Zelf is hij vader van twee. Zijn missie is om vooral minderbedeelde jongeren zoveel mogelijk te motiveren. Hij komt al ruim tien jaar jaarlijks naar Suriname met cadeautjes voor arme kinderen en wil dit voorlopig blijven doen. Zijn jongste bezoek was twee maanden geleden. “Ik heb meerdere dromen en doelstellingen die ik zou willen verwezenlijken in Suriname”, onthult hij, zonder veel los te laten, los van het pretpark.
Muziekcarrière
Sprekend over zijn muziekcarrière zegt King dat het daarmee goed gaat. “Ik ben twee nieuwe videoclips aan het opnemen, die horen bij mijn nieuwe album. Momenteel draait mijn laatste single ‘Looking for somebody’, een collab met de jonge afro-artiest Jmani.”
Zijn liefde voor muziek ontstond toen hij acht jaar was  en muziek hoorde van het Amerikaanse hiphopduo Mobb Deep. Vanaf toen stond zijn besluit vast: ik wil artiest worden. Al op tienjarige leeftijd schreef hij Engelstalige muziek.
In 2010 brak King door met de single ‘Finally made it’. Met deze song stond hij in Nederland op verschillende poppodia en als openingsact voor Trey Songz, Ryan Leslie, de rapper Soulja Boy en de Jamaicaanse reggaezanger Gyptian. Maar ook zijn één jaar eerder uitgebrachte track ‘Hustlin’, een mix van reggae en hiphop die hij samen met de New Kingston band heeft opgenomen, scoorde goed.
De in Rotterdam geboren King maakt in tegenstelling tot de meeste andere Nederlandse rappers, alleen Engelstalige nummers. In Suriname is hij bekend om zijn samenwerking met King Koyeba in de remake van de hit ‘Afu Sensi’ van kawina muziekformatie Ai Sa Si. “Mijn hart is altijd bij Suriname geweest. De liefde die ik heb voor het land is niet met woorden te beschrijven, vandaar dat ik probeer die met daden te uiten.”
In december 2017 trad King is Suriname op. Hij verraste zijn fans tijdens het Urban Festival van Torarica door de Jamaicaanse dancehall king Beenie Man op het podium te halen.