‘Het wordt een wet and wild rally’

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono
PARAMARIBO — “Het wordt een wet and wild rally”, zegt voorzitter Raisha Klein van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) vrijdagavond bij de start van de 44e savanne rally op het Onafhankelijkheidsplein. Zij doet die voorspelling aan de hand van de onweersbuien van de afgelopen dagen dwars door het land. Samen met partner Akshay Bhoendie doet Klein mee in de A-klasse en is equipe nummer 29  

“We hebben de regels, oude boeken doorgenomen en gekeken naar hoe men het deed in het verleden. Het moet lukken. We zullen ook goed eten en goed slapen”
Davita Obergh, navigator
“De afgelopen dagen heeft het veel geregend. Maar we weten dat het een eerlijk evenement wordt, omdat bij de loting niemand is bevoordeeld.”  Er doen zesenzestig equipes mee. Twintig in de hoofdklasse, dertien in de A-klasse, dertien in de B-klasse, zes in de toeristenklasse en dertien in de S-klasse. 
Tidjen Kisoensingh en navigator Davita Obergh doen voor het eerst mee. Beide verwachten dat de route nu onder water ligt. “Dat maakt dat het mooi wordt voor ons allemaal. Avontuurlijk toch. We hebben de regels, oude boeken doorgenomen en gekeken naar hoe men het deed in het verleden. Het moet lukken. We zullen ook goed eten en goed slapen. We gaan ook genieten hiervan”,  aldus Obergh die samen met Kisoensingh in de B-klasse haar vuurdoop heeft.