Het moet niet gekker worden met de NPS met haar bemiddelingspogingen

NPS, de heer Gregory Rusland, wil bemiddelen tussen de protesteerders – geen demonstranten – en de regering. Het moet niet gekker worden. De NPS lijkt behoorlijk drei ai te zijn om haar eigen houding niet in de gaten te hebben. NPS is de regering! Dus bemiddelen tussen wie? Het protest is niet tegen Chan Santokhi als particulier. Het protest is tegen het wanbeleid, de misstanden en alle belazerij, ik kies bewust voor een sterk Surinaams woord want dan valt het muntje hopelijk, van de regering. Dus het protest is ook tegen de NPS net als ook tegen de VHP, ABOP en PL.
De NPS gedraagt zich als een gast in plaats van gastheer op zijn eigen verjaardagsfeest. Zij kijken rond en vragen aan de gasten waarom er geen stoelen en bekers zijn in plaats van gauw rennen om stoelen en bekers te brengen.
De NPS is onderdeel van de regering en is dus medeverantwoordelijk voor alle incidenten, corrupties en misstanden. We moeten de heer Rusland herinneren aan “eenheid van bestuur, eenheid van beleid”. U bent verantwoordelijk voor alles waartegen geprotesteerd wordt. U heeft twee jaar lang de andere kant op gekeken, u had kunnen remmen. U deed het niet omdat u liever op de pluche zit dan begaan zijn met het lot van het volk.
Af en toe in de media roepen dat u bezorgd bent is voor de vorm. Daar koopt het volk niks voor want defacto is niks veranderd dus uw bezorgdheid kon geen deuk in een pak boter, die de hele middag in de hete zon van Suriname heeft gestaan, slaan.
Waarom ging er geen bel bij u rinkelen dat uw woorden geen deuk in de boter slaat en de misstanden maar gewoon doorgaan. En nu lopen uw collega-assembleeleden in de protestmars maar ondertussen keuren ze alles goed in het parlement en de heer Rusland accepteert alles. Waarvoor? Voor wie?
Kortom, de NPS moet kleur gaan bekennen en positie nemen: kiezen voor ethiek en good governance als basis om de doelen voor een betere samenleving te realiseren of kiezen voor eigen persoonlijk belang om op de pluche te blijven zitten.
De NPS had in Paramaribo 21.654 stemmen, dat is bijna het dubbele van de ABOP en niet veel minder dan de NDP, dus NPS heeft een substantieel deel van de samenleving iets te verantwoorden. Hoe betrouwbaar is de NPS om ‘s morgens mee te lopen en ‘s middags in de aircokamers met de regering met alles akkoord te gaan? Dit lijkt op misleiding en oplichting.
Van Santokhi is bekend dat hij vóór 25 mei meeliep langs alle huis-aan-huis acties met beloftes en afgeven op de vorige regering en nu doet Santokhi alles tegen zijn eigen woorden. Bij de NPS lijkt het nog erger. ‘s Morgens met het volk meelopen en ‘s middags al met de belazerij meedoen.
Na twee jaar moet de NPS niet komen met waar ze niet mee eens waren want steeds ergens niet mee eens zijn, maar de dingen blijven gebeuren dan ben je medeverantwoordelijk en dan hebben de woorden van niet-mee-eens-zijn geen waarde. Hoe moeilijk is dit om zelf in te zien?
Elke keer verwijzen naar het spookbeeld NDP of Bouterse is te goedkoop. Had met goed beleid ervoor gezorgd dat het volk niet meer zou verlangen naar de NDP of Bouterse. Immers, het volk had hen in 2020 daarom niet weer die 26 zetels gegeven. Overigens is het nog lang niet zo dat het volk per se verlangt naar de NDP of Bouterse, het volk snakt naar een eerlijke regering. Hoe moeilijk is dat om te begrijpen?
Pas op voor wat ik het Kabul-syndroom noem. Het Kabul-syndroom is: afkeer van de Taliban leidde ertoe dat het Westen dacht dat alles beter is dan de Taliban en liet zich verleiden tot blindelingse steun aan de corrupte Karzai-clan met als uitkomst dat de Afghani’s uiteindelijk dachten toch beter af te zijn met de Taliban en uiteindelijk zijn ze teruggegaan met hun sympathie voor de foute Taliban.
Het volk steeds bang maken voor de NDP of Bouterse maar ondertussen de corrupte regering in het zadel houden is hetzelfde als het volk drijven in de armen van de NDP of Bouterse. Daarmee creëer je een Paramaribo-syndroom vergelijkbaar met het Kabul-syndroom.
Als u als NPS het meent met het protest en dus begrip hebt voor het ongenoegen bij het volk dan moet u hier en nu binnen de regering bezwaar maken tegen de belemmeringen die de regering steeds opwerpt door wegblokkades, internetblokkades en intimidaties richting de protesteerders. Ook dat lukt niet? Wat probeert u dan het volk voor te houden?
Er is een oude wijsheid “integriteit is hetzelfde doen als niemand meekijkt”. Wellicht dat de NPS even dapper …