Hesron Jeroe verlaat PVV, Ricardo Oehlers volgt hem op

door Marinio Balsemhof
PARAMARIBO — Hesron Jeroe is na drie seizoenen “in goed overleg” gestopt als coach van de eerstedivisieclub PVV, bevestigt technisch directeur Raymond Jopoi tegen . Ricardo Oehlers, de huidige U-23-coach van PVV, volgt Jeroe op. De ploeg staat vierde met 28 punten uit 17 wedstrijden en speelt zondag tegen Leo Victor.
Jeroe vertelt aan de krant dat hij om persoonlijke redenen is gestopt bij de voetbalclub van de politie. De spelersgroep werd een week terug over het besluit geïnformeerd door de oud-international en voormalige linksback van Robinhood en Inter Moengotapoe.
De periode bij PVV was zeer leerrijk, zegt Jeroe. “Ik heb veel geleerd. Ik heb heel goed samengewerkt met het bestuur, spelers en staf”, aldus de coach. “Ik heb PVV in de spotlight gezet en het is nu een club waarmee rekening moet worden gehouden.” De coach last voorlopig een rustperiode in, maar weet vooralsnog niet hoelang die zal duren.
Jopoi is erg te spreken over Jeroe. “Wij hebben langer dan vijf jaren samengewerkt”, zegt hij. De coach die eerder meerdere kampioenschappen haalde met Inter Moengotapoe deed ook bij PVV zijn werk met grote toewijding.
De technisch directeur verwacht dat het vertrek van Jeroe de prestaties van de club niet negatief zal beïnvloeden. PVV wil nog steeds tot de top van Suriname behoren en dat zal zo blijven. “De spelers zijn nog super gemotiveerd”, geeft hij aan.